Maria Lillesand
Nyhet Bransch 12 april 2018

”FEI gav mig ny karriär och nya möjligheter”

Att studera på FEI är något som Maria Lillesand, 48 år från Tyresö, gärna gör om. Hon har läst Fastighetsmäklare 120 hp och på ett år bytte Maria helt karriär. Idag arbetar hon som registrerad fastighetsmäklare på Skandiamäklarna.

Hej Maria! Vad fick dig att välja FEI och fastighetsmäklarutbildningen?
– Möjligheten att studera fokuserat under en intensiv period samt att kunna kombinera med att samtidigt arbeta inom området. Jag kunde praktisera och direkt dra nytta av de teoretiska kunskaperna jag lärde mig. Jag påbörjade mina studier i augusti 2015 och blev klar i januari 2017, det var ett bra och snabbt sätt att komma in i en ny bransch.

Berätta vad du tyckte var bra med utbildningen.
– Distansstudierna var bra, jag läste till största delen med FEI FLEX. Att kunna lägga upp min egen plan där ingen krävde att jag behövde vara på plats. Läsandet var flexibelt och målinriktat med ett klart upplägg.

Berätta om dina arbetsuppgifter före och efter utbildningen.
– Jag har helt bytt bransch. Idag är jag registrerad fastighetsmäklare, en ny karriär som jag förbereddes för bra i och med att jag kunde arbeta som mäklarassistent vid sidan av studierna hos FEI. Studierna finansierades av min arbetsgivare Skandiamäklarna.

Hur skulle du beskriva att det är att studera hos FEI?
– Roligt! Flexibelt och något som jag gärna gör om!

Om utbildningen
Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om FEIs fastighetsmäklarutbildning här

Skapad 12 april 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Sponsrat