Marcus Hermanson
Nyhet Bransch 5 april 2018

”FEI FLEX gav mig frihet att snabbt ta mäklarexamen”

Som utbildad mäklare i USA sökte Marcus Hermanson ett snabbt och smidigt sätt att bli registrerad fastighetsmäklare i Sverige. Med FEIs utbildning Fastighetsmäklare 120 hp, som ges i samarbete med Högskolan Väst, kunde Marcus arbeta och samtidigt studera på distans.

Varför valde du FEI och Fastighetsmäklarutbildningen?
– FEI erbjuder snabbast utbildning på marknaden till färdig fastighetsmäklare, strax över ett år, med möjlighet att studera på distans. Det gjorde att jag kunde jobba samtidigt som jag pluggade. Jag har arbetat som mäklare i Los Angeles tidigare men i Sverige behövs särskild utbildning som bestäms av Fastighetsmäklarinspektionen.

Vad var bäst med utbildningen?
– Att du kan välja själv hur och när du ska lägga upp studierna. Eftersom jag gillar att arbeta var FEI det bästa alternativet som gav mig möjligheten att snabbt och smidigt klara av studierna. FEI FLEX gav mig frihet och flexibilitet att kunna studera antingen hemma eller på kontoret.

Berätta om dina arbetsuppgifter före och efter utbildningen.
– Under utbildningen arbetade jag som mäklarassistent. Sista tentan gjorde jag i december 2016 och i slutet av februari 2017 blev jag registrerad mäklare. Idag arbetar jag som fastighetsmäklare på Mäklarringen i Täby. I framtiden vill jag bli egen kontorsägare, jag gillar tanken på rörligheten och att vara chef över mig själv.

Om utbildningen
Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Nyhet för 2018 är konceptet Börja direkt! där du kan starta studierna direkt efter anmälan.

Läs mer om FEIs fastighetsmäklarutbildning här

FEI

Skapad 5 april 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Sponsrat