Elin Norin
Nyhet Bransch 19 april 2018

”FEI gör det möjligt att kombinera arbete, familj och studier”

Med familj, arbete och studier till Fastighetsmäklare 120 hp har Elin Norin, 30 år från Nynäshamn, haft fullt upp. Med hjälp av FEIs distanskoncept FEI FLEX är Elin nu klar med utbildningen.

Hej Elin! Vad fick dig att välja FEI och Fastighetsmäklarutbildningen?
– Jag har arbetat på Fastighetsbyrån som mäklarassistent i fem år och har av ett flertal kollegor, som läst uppdragsutbildningen via FEI, hört hur flexibelt och smidigt upplägget är. Jag såg detta som ett bra alternativ för att lyckas kombinera högskolestudier med heltidsarbete och familjeliv.

Berätta vad du tyckte var bra med utbildningen.
– Det bästa är att du kan styra studierna och anpassa dem efter din livssituation. Du kan välja att se lektionerna live eller inspelade i efterhand, något jag gjorde ofta eftersom det fungerade bäst tidsmässigt. Det är en bra struktur på FEI med pedagogiska lärare som har givande lektioner med relevant innehåll. Ytterligare en fördel är att du kan välja att läsa samma utbildning under olika lång tid, beroende på vilket tempo du önskar.

Hur var det att arbeta och studera samtidigt?
– Över förväntan. FEI ger bra förutsättningar så det handlar om att själv finna struktur i vardagen och vara målinriktad. För att bli en framgångsrik fastighetsmäklare krävs det att man lägger ner mycket tid och engagemang så jag har sett den här resan som en perfekt uppvärmning inför min kommande karriär.

Hur har du använt dina nya kunskaper?
– Dagligen i mitt arbete. Jag har sparat både mina anteckningar och den kurslitteratur som FEI gett ut, så att jag enkelt kan gå tillbaka och uppdatera mig själv. De kunskaper jag fått inger trygghet både för mig själv, men även för kunderna som ska kunna lita på att jag som fastighetsmäklare har full koll på alla delarna i förmedlingsprocessen som de själva kanske finner komplicerade.

Hur skulle du beskriva att det är att studera hos FEI?
– Jag rekommenderar varmt FEIs utbildning. FEI FLEX är ett smidigt upplägg som gjorde det möjligt för mig att kombinera studier med arbets- och familjeliv.

Om utbildningen
Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om FEIs fastighetsmäklarutbildning här

Skapad 19 april 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Sponsrat