Budgivning med BankID på Hemnet
Nyhet Bransch 28 oktober 2020

Märkning för budgivning med BankID på Hemnet

Att en digital identifikationslösning skulle kunna vara ett steg framåt för en mer transparent budgivning har det talats om länge. Allt fler fastighetsmäklare använder sig av BankID i sina förmedlingsprocesser och nu väljer Hemnet att hoppa på tåget genom en ny funktion.

I förra veckan gick Hemnet ut med att man hädanefter kommer att märka de annonser där fastighetsmäklare väljer att använda sig av BankID. Det handlar om en markör på objektsannonsen där det görs tydligt att en budgivare kan identifiera sig digitalt när denne väljer att lägga ett bud. 

– Undersökningar visar att många bostadsköpare och säljare upplever legitimerad budgivning som något bra. Därför vill vi vara med och driva den här frågan och påverka branschen i en positiv riktning tillsammans med mäklarna, säger Hemnets produktchef Francesca Cortesi i Hemnets nyhetsrum.

Till en början är det enbart Tryggabud – Hemnets egna tjänst för budgivning med BankID – som mäklare kan ansluta sig till. Tryggabud är än så länge bara integrerat med Vitec, vilket innebär att det i nuläget bara är mäklarföretag som använder Vitec som kan använda Tryggabud.

Skapad 28 oktober 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Sponsrat