Janette Cohen
Nyhet Bransch 17 september 2020

Trotsar spanska raset - nyanställer mitt i pandemin

När gränserna till Spanien återigen öppnats börjar priserna på marknaden röra sig. Därför växlar Bosatt Costa Blanca upp trots den rådande pandemin och plockar in ytterligare en mäklare för att kunna möta de ökande förfrågningarna.

Priserna har börjat röra på sig efter vårens lockdown i Spanien och när gränserna öppnades bekräftades spekulationerna om att fler vill hitta sitt eget hem i solen för framtiden. 

Många av de som köper bostad i Spanien uppger att de vill ha en fast punkt att återvända till under sina semestrar, jämfört med att söka sig till nya semesterorter år efter år. Norra Costa Blanca är bland de mest populära regionerna i Spanien för utländska bostadsköp där Alicanteområdet är i topp med 39,31% av köpen, följt av Balearerna (32,44%) och därefter Málaga (27,76%).

– Vi har en ökad efterfrågan och den mest hektiska perioden vi haft sedan starten för 2,5 år sedan, så för att fortsätta kunna möta våra kunders behov anställer Bosatt nu dessutom ytterligare en person, säger Janette Cohen som arbetar som marknadschef på Bosatt Costa Blanca.

Spaniens huspriser ligger fortfarande långt under de toppnoteringar som registrerades innan den förra krisen men bland de områden som svenskar generellt vänder sig till finns en långsiktig optimism.

– Här tror man på långsiktigt stigande priser och att området ska bli mer attraktivt framöver, inte minst eftersom vi säkert även efter pandemin kommer att värdesätta natur och en hälsosam miljö, säger Janette Cohen.
 

Skapad 17 september 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Internationellt