Fler bostadsaffärer i Spanien under sista kvartalet
Nyhet Bransch 25 februari 2021

Fler bostadsaffärer i Spanien under sista kvartalet

Under förra årets sista kvartal ökade bostadsköpen och priserna i Spanien. Det var dessutom fler svenskar som köpte än jämfört med föregående kvartal. Det visar nya siffror från den spanska inskrivningsmyndigheten, enligt ett pressmeddelande från Fastighetsbyrån.

Tidigare har vi berättat om hur bostadsmarknaden i andra länder mår och hur fastighetsmäklare i bland annat Spanien anpassat sin verksamhet under pandemin. Nu visar nya siffror från den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores att den spanska bostadsmarknaden trots allt är stabil och att både antal affärer och priser stiger. 

Under det fjärde kvartalet 2020 genomfördes 11 procent fler bostadsaffärer än föregående kvartal. 610 bostadsköp genomfördes av svenskar. Det är en ökning med nästan 20 procent jämfört med tredje kvartalet. Andelen svenska köpare av alla utländska köpare ökade också något under årets sista kvartal jämfört med det föregående kvartalet. Under hela 2020 var bostadsaffärerna 17 procent färre än under 2019. Sammantaget steg däremot bostadspriserna i Spanien med en procent under det fjärde kvartalet. 

Affärsområdeschefen för Fastighetsbyrån utland, Martin Posch, pekar i en kommentar på att låga räntor och möjligheten till distansarbete gör att många fortsätter efterfråga ett boende under den spanska solen. 
 

Skapad 25 februari 2021
Uppdaterad 27 februari 2023
Internationellt