Bostadsköp i Spanien
Nyhet Bransch 22 februari 2019

Svenskarna i topp bland bostadsköparna i Spanien 2018 – Alicante mest populärt

För svenska bostadsköpare på jakt efter en plats i solen fortsätter Spanien vara populärt. Av alla utländska köpare är svenskarna den sjätte vanligaste nationaliteten. Över 40 procent av alla utländska köp gjordes i Alicante.

<< Tillbaka till nyhetsbrev

Med stor marginal är Alicante det mest populära området för alla utländska bostadsköpare i Spanien. Provinsen står för över 40 procent av alla utländska köp. På andra plats kommer Malaga med cirka 29 procent, enligt spanska inskrivningsmyndigheten Registradores.  Thomas Petterson, VD för Bosatt Costa Blanca konstaterar att populariteten bland annat beror på att där finns en stor variation av olika objekt. 

- I Alicante kan du välja mellan billigare lägenheter i Torrevieja, stadslägenhet med puls i Alicante, eller riktigt lyxiga villor i till exempel Marina Baixa och Alfaz, säger Thomas Pettersson, VD Bosatt Costa Blanca.

Statistiken från Registradores visar samtidigt att de svenska bostadsköpen i Spanien minskade med nästan 30 procent under fjärde kvartalet 2018 jämfört med sista kvartalet 2017. I ett pressmeddelande kommenterar Fastighetsbyrån Utlands VD Daniel Nilsson att avmattningen av svenska bostadsköp i Spanien beror på skärpt amorteringskrav och osäkerhet om den svenska bostadsmarknadens utveckling.  
 

Skapad 22 februari 2019
Uppdaterad 14 mars 2023
Internationellt