Unga barnfamiljer de nya Spanien-svenskarna
Nyhet Bransch 18 november 2021

SkandiaMäklarna: Unga barnfamiljer de nya Spanien-svenskarna

Nya siffror visar att försäljningen i Spanien har ökat med hela 96 procent jämfört med samma period förra året. Det som sticker ut är att många nya bostadsköpare är unga barnfamiljer. Det innebär förändrade önskemål på det nya bostadsområdet i solen. Det skriver SkandiaMäklarna i ett pressmeddelande.

I samband med att allt fler länder öppnar upp har intresset för en bostad utanför Sveriges gränser blivit större. Ny statistik från SkandiaMäklarna, presenterat i deras pressrum, visar att försäljningen i Spanien har ökat med hela 96 procent jämfört med ifjol.

–     Efter pandemin vill allt fler fortsätta att arbeta på distans och många vill då passa på att testa livet i ett annat land, säger Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna i pressmeddelandet.

En ny kundgrupp har börjat stå för en allt större del av försäljningarna. Nämligen den unga barnfamiljen som vill prova på att bo utomlands. 

För denna växande kundgrupp finns det saker som är extra viktiga för att flytten ska bli av. Det ska vara ett tryggt område med bra skolor och vara nära till utomhusaktiviteter. Exempelvis padel som nu även har erövrat Sverige med storm, men även tennis eller vandring.

Läs hela pressmeddelandet här.
 

Skapad 18 november 2021
Uppdaterad 20 februari 2023
Internationellt