Årets mest hållbara bostadsrättsförening
Nyhet Bransch 16 december 2021

Årets mest hållbara bostadsrättsförening utsedd

Riksbyggen har utsett årets mest hållbara bostadsrättsförening och vinnaren prisas för sitt arbete med bland annat solceller, förenings-bin och informationskvällar.

Brf Trelleborgshus 1 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel installation av solcellsanläggningar, byte av all gammal belysning och en rad olika aktiviteter för ökad social hållbarhet, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Föreningen vann Riksbyggens pris som årets mest hållbara bostadsrättsförening och vann över 350 andra deltagare.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att vi i Brf Trelleborgshus 1 blivit Årets Hållbarhetsförening och vunnit första priset. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen, säger Per-Gunnar Hansson, ordförande i Brf Trelleborgshus 1 till Riksbyggen i pressmeddelandet.

Bostadsrättsföreningen vinner bland annat på grund av följande punkter:

Installation av solcellsanläggning med batteribackup.

Styrelsen har genom informationskvällar, informationsblad och årsstämmor informerat och diskuterat hållbarhetsarbetet och fått ett gott samarbete med medlemmarna som också har kommit med många fina synpunkter.

Föreningens flitiga bin har samlat in nektar och pollen till ett resultat av 114 kg honung. Honungen bereds och tappas upp på burkar som lottas ut bland de 175 medlemmarna.

– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart, säger Helena Fremle, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Malmö, Marknadsområde Södra Skåne i pressmeddelandet.

Läs mer här.
 

Skapad 16 december 2021
Uppdaterad 20 februari 2023
Hållbarhet