Anna Bergermark Lindeman
Nyhet Bransch 17 juni 2020

Sommartips från inredningsstylisten

En ovanlig sommar står för dörren. Vi frågade stylisten Anna Bergermark Lindeman vilka inredningstrender som går hem i dessa tider.

När Anna Bergermark Lindeman ska ge sina bästa sommartips så pekar hon – kanske inte helt otippat – på utomhusmiljöerna. 

- Just nu är det ju fullt ös i trädgårdar och på balkonger och uteplatser. Var och varannan bygger trall i mitt område. Där har vi en tydlig trend – vi fixar hemma. För ska vi ha ”hemester”, ska det vara med stil, eller hur?

Vad tycker du man ska fixa inför en försäljning i sommar?

- Maxa balkong, fransk balkong, terrass, uteplats, växthus – allt som överhuvudtaget andas ute. Ett stort fönster med brett fönsterbräde om det ska vara så. Ut med kuddar, mattor, plädar, växter och lyktor. Skapa en drömoas. 

Vilka andra inredningstrender går hem just nu? 

- En trend som kan tänkas komma är permanenta hemmakontor. Många har nog fått upp smaken för att jobba hemma. Just nu ser jag många temporära och kreativa lösningar på hemmakontor. 

- Sedan är det ett stort fokus på återvinning. Både på nytillverkade produkter där återvunnet material har använts till av textilier, och på andra objekt. I övrigt speglas återvinningstänket och behovet av något mer äkta och innerligt i mycket trä och naturmaterial. Men vi ser också det totalt motsatta – mer eklektiskt, med djurmotiv, fransar, sammet och mässing.

Finns det vissa typer av objekt som just nu är mer relevanta att stajla?

- Om jag ska spekulera så har nog folk fått lite eld i baken för att sälja dödsbon som kanske blivit stående ett tag. De objekten är jätteviktiga att styla. Dels är de ofta tomma, dels har de lite äldre stil och är framförallt ofta slitna.

- Om jag ska peka ut en typ av objekt som nästan alltid är värt att styla oavsett marknad så är det tomma objekt. Tomma objekt ger absolut ingen känsla och det är mycket svårt att föreställa sig möblering och hur stort det faktiskt är. För att inte tala om hur svårt det är att föreställa sig att bo där. 

- Dessutom är det mycket objekt ute nu. Så styla allt, skulle jag vilja säga.

Skapad 17 juni 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Köpa och sälja