Klicktoppen 2022
Nyhet Bransch 12 januari 2023

Klicktoppen 2022 – det engagerade mest under förra året

Vilka var egentligen de riktigt heta frågorna som dök upp 2022? Mäklarsamfundet har sammanställt en lista på de tre mest klickade artiklarna från förra året. Ta del av vår tillbakablick och håll dig ajour med de mest engagerande frågorna.

1. Praktisk vägledning när en köpare inte kan tillträda

”I nuläget får vi en del samtal som handlar om att köpare inte har möjlighet att tillträda. I rådande läge är det inte konstigt och dessvärre kommer det sannolikt att fortsätta dyka upp under ytterligare en tid.” Så skriver vår jurist Louise i sin inledning av förra årets mest klickade text – och igenkänningen måste ha varit stor för texten är faktiskt den mest klickade i nyhetsbrevets historia.


2. Ny praxis från kammarrätten gällande lockpris

”I detta säsongens sista nyhetsbrev vill vi passa på att redogöra för innehållet i två domar från Kammarrätten i Göteborg, domar som kanske inte riktigt fått den uppmärksamhet som de förtjänar.” Mäklarsamfundets chefsjurist Niklas skrev under försommaren en text med dessa inledande ord, som engagerade rejält.


3. Så räknar du ut en bostadsrätts indirekta nettoskuldsättning

Ingen är kanske förvånad eftersom frågan är komplicerad. Filmen om hur man räknar ut en bostadsrätts indirekta nettoskuld tog sig förstås in på topp tre-listan och vi har märkt att ni har uppskattat den. Se till att ha den nära till hands inför nästa gång du ska göra beräkningen!
 

Skapad 12 januari 2023
Uppdaterad 20 februari 2023
Klicktoppen Tillträde Lockpris Indirekt nettoskuldsättning