Nyhet Bransch 16 februari 2017

Mspecs nya dokumenthantering

I förra veckan lanserade Mspecs en ny dokumenthantering som ska göra mäklarnas arbete smidigare och snabbare. Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren har pratat med Kenneth Fehrm, produktchef för Mspecs, för att få reda på mer om den nya dokumenthanteringen och vad mäklarna tycker.

Vad är grundtanken med er nya dokumenthantering?
– Grundtanken var att eftersom mäklarna använder dokumenten så intensivt i sina förmedlingar, så behövde vi förändra dokumenthanteringen för att den skulle bli mer överskådlig och effektiv.

Vad har ni fått för respons från användarna?
– Vi har fått väldigt positiv respons. Användarna tycker det är lättjobbat, bra överblick, bättre flyt i arbetet och att man jobbar igenom och skriver ut ett dokument snabbare.

Vad är det som faktiskt gör dokumenthanteringen smidigare och snabbare?
– Det är att man jobbar direkt i förhandsgranskningen. Där ser användaren direkt hur det man skriver påverkar utskriften. I sidomenyn finns alla verktyg man behöver för ändringar i ett dokument. Det blir mer överskådligt för man har allting framme.

Hur kommer Mspecs att utvecklas framöver, vad ligger i pipen?
– När det gäller dokumenthanteringen har vi några punkter nu som vi ska förfina och göra det ännu bättre. Övrigt i systemet så ska vi bland annat fixa detaljer i de olika objektstyperna, vidareutveckla cashflowkalkylen för kommersiella fastigheter så den blir mer komplett, förfina kundhanteringen i systemet exempelvis med matchning och uppföljning av spekulanter efter visning, samt användning av BankID. Fastighetsmäklare har ett krav på kundkännedom och vi tittar nu på hur BankID kan underlätta för det.


Caroline Berg
Redaktör

Skapad 16 februari 2017
Uppdaterad 24 mars 2023
Mspecs