BoPriskoll
Nyhet Medlem 16 november 2018

Kampanjdags för BoPriskoll

Allt fler mäklare använder sig av BoPriskoll. Nu är det dags att ta nästa steg. Under den kommande veckan går Mäklarsamfundet ut i en kampanj för att öka kännedomen om BoPriskoll bland bostadskonsumenterna.

<< Tillbaka till nyhetsbrev

Idag är över 1 700 kontor anslutna till BoPriskoll och många mäklare använder tjänsten löpande. Men fler konsumenter behöver känna till vad branschen gör för trygg och tydlig prissättning på bostadsmarknaden och vad BoPriskoll kan göra för dem i vad som för många är livets viktigaste affär. Därför går Mäklarsamfundet ut i en första, avgränsad kampanj som framför allt syftar till att fler ska känna till och gilla BoPriskoll. Kampanjen kommer uteslutande att fokusera på digitala annonser med tyngdpunkten på sociala medier, men det kommer också synas banners på Hemnet.

Materialet tar sin utgångpunkt i den där känslan som så många köpare har upplevt. Nästan all vaken tid läggs på Hemnet och fritiden vigs helt åt visningar och jämförelser av olika bostäder. Många står inför sitt livs affär och det väcker känslor. Hopp, glädje och avgrundsdjup besvikelse avlöser varandra i jakten på den rätta bostaden. I kampanjmaterialet står själva jakten i centrum. Text och bilder anspelar på jakt och på de oväntade saker som kan ske när man ger sig ut på jakt.  I en snårig skog är allting inte alltid vad det först ser ut att vara. Den som ger sig ut på (bostads)-jakt måste vara väl förberedd. En av de största utmaningarna är att jämföra den bostad som man har siktet inställt på med andra, liknande bostäder. Är utgångspriset rimligt? Vad slutade andra, jämförbara bostäder på? Där finns BoPriskoll, som den skicklige mäklaren med full koll på den lokala marknaden tagit fram, för att hjälpa konsumenten med svar.

Den som är nyfiken på materialet kan ta del av det redan nu. Inledningsvis kommer materialet synas i olika utföranden på Facebook (se här och här) och Instagram stories samt utföranden på Hemnet.

Skapad 16 november 2018
Uppdaterad 14 mars 2023
Bopriskoll