BoPriskoll
Nyhet Bransch 22 augusti 2019

Nu drar marknaden igång – Glöm inte att använda BoPriskoll!

Nu ökar aktiviteten på marknaden igen efter sommarlugnet och många är ni fastighetsmäklare som återvänder till jobbet efter lite välbehövlig vila och återhämtning. När det nu är dags att börja göra affärer igen, glöm då inte att använda BoPriskoll. Det tjänar både du och kunderna på.

Den första halvan av 2019 bjöd på en stabil prisutveckling i stora delar av landet, med ett jämförelsevis stort antal affärer som ofta tog lite längre tid än tidigare. Budpremien, alltså skillnaden mellan ut- och slutpriset, är fortsatt relativt låg runt 5-6 procent, men det finns tendenser till att den ökar. Med positiv prisutveckling och stigande spann mellan ut- och slutpris kan vi vara säkra på en sak, nämligen att diskussionen om prissättningen kommer tillbaka, både mellan fastighetsmäklarna och era kunder och spekulanter och i medierna.  

För att stävja den diskussionen och sätta fastighetsmäklaren i centrum som experten på bostadsaffären har Mäklarsamfundet och Värderingsdata utvecklat tjänsten BoPriskoll för alla landets fastighetsmäklare. Du som inte redan har gjort det till en vana att göra en BoPriskoll i varje affär och publicera en länk till rapporten för alla nyfikna spekulanter gör klokt i att använda säsongsstarten för att etablera den här goda vanan. Anledningarna är lika många som de är goda.  Du kommer få färre frågor om pris och bättre förberedda spekulanter. Det ger dig mer tid över för att få ihop affären eller rentav fokusera på nästa. Det ger ett tydligt mervärde till spekulanter och köpare som i BoPriskoll får pålitlig och relevant prisstatistik som är satt i sitt sammanhang av dig som expert på bostadsaffären, istället för att vara hänvisad till missvisande statistik baserat på sista bud på annat håll. Sist men inte minst gör du hela branschen en tjänst och bidrar till att stärka anseendet. Prissättningsdiskussionen är och förblir en av de frågor som påverkar branschens anseende allra mest. Det är dessutom helt gratis för alla landets fastighetsmäklare att använda BoPriskoll. 

Lycka till med höstens alla affärer!

Varför BoPriskoll?

Fyra skäl att använda BoPriskoll

Mäklarnas vanligaste frågor om BoPriskoll
 

Skapad 22 augusti 2019
Uppdaterad 13 mars 2023
Bopriskoll