Nyhet Bransch 25 februari 2016

Premiär för #takoverhuvudet

Får du inte nog av bostäder? Då har vi ett tips till dig! Den 1 mars är det premiär för Mäklarsamfundets podcast Tak över huvudet. En podcast för dig som vill lära dig allt om bostadsmarknaden och fastighetsmäklarna. Josefine Uppling jobbar vanligtvis som analys- och kommunikationschef hos Mäklarsamfundet men är nu även programledare för podden Tak över huvudet. – Bostadsfrågor ur alla tänkbara perspektiv är hetare än någonsin. Vi såg behovet av ett forum där vi kan ge en mer detaljerad bild, säger programledaren Josefine Uppling.

Hur kommer det sig att Mäklarsamfundet startar en podd?
– Bostadsfrågor ur alla tänkbara perspektiv är hetare än någonsin, och det finns få som inte har en åsikt om fastighetsmäklarna. Vi har helt enkelt gjort kalkylen att många är intresserade av våra frågor, och vi har sett ett behov av ett forum där vi, bland mycket annat, kan ge en mer detaljerad bild av mäklarnas viktiga roll på bostadsmarknaden.  Vi tror också att just podcast är ett bra format för människor i farten – du kan lyssna på bussen på väg till jobbet, när du är ute och springer, eller om du är mäklare – i bilen på väg till en ny kund. Dessutom – en podcast kan alla lyssna på, oavsett geografisk hemvist!, säger Josefine Uppling.

Varför heter podden Tak över huvudet?
– Det är ju en bostadspodd i bred mening även om mäklarrollen återkommande är i fokus, tanken är att namnet ska spegla bostadens stora betydelse i våra liv. Dessutom visade sig namnet vara väldigt bra att skriva vår podd-jingel utifrån, det finns ingen som hört den som inte nynnar ”tak över huvudet, tak över huvudet” i minst en vecka efteråt, säger Josefine Uppling.

Vilken typ av gäster kommer ni att ha med i podden?
– Vi satsar på en blandning av profiler som är tongivande i fastighetsmäklarbranschen och experter på allt ifrån privatekonomi till bostadspolitik. Vi kommer också att dela med oss av den kunskap vi har på Mäklarsamfundet, både kundombudsman, VD och jurister håller låda återkommande i podden, säger Josefine Uppling.

Vad har ni för målgrupp?
– Eftersom anslaget är brett – det är en bostadspodd – hoppas vi också på en bred målgrupp. Alltifrån paret som precis ska köpa bostad och din gamla moster som går i säljtankar till våra egna medlemmar fastighetsmäklarna och riksdagsledamöterna med ansvar för bostadspolitiken. Vår podd är till för alla som är intresserade av bostadsmarknaden!, säger Josefine Uppling.

Lyssna på podd-trailern här:
https://soundcloud.com/takoverhuvudet

Följ podden Tak över huvudet på Instagram:
@takoverhuvudet
#takoverhuvudet

Följ även oss på Twitter och Facebook:
@JUppling
@maklarsamfund1
Facebook

Skapad 25 februari 2016
Uppdaterad 27 mars 2023
Podcast