Almedalen 2015

Ny rapport: Svenska luftslott - Om äldres valmöjligheter på bostadsmarknaden

 

 

En dyster bild av bostadsmarknaden för äldre tecknades i den granskning som Mäklarsamfundet presenterade i Almedalen. Mer än hälften skulle vilja flytta nu eller i framtiden, men få tror att det kommer att finnas ett passande boende. Panelen var överens om att det nu är dags att lyssna på de äldre för att få igång rörligheten på bostadsmarknaden.

Klippet ovan sammanfattar Mäklarsamfundets seminarium i Almedalen där granskningen presenterades. I panelen deltog förutom Mäklarsamfundets VD Ingrid Eiken, Josefine Uppling analys- och kommunikationschef Mäklarsamfundet, Erik Wikander VD Mäklarhuset, Jonas Nygren kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg och Johan Lundin, kontorschef White Arkitekter Göteborg. 

Fakta om granskningen 

Mäklarsamfundet har i samarbete med TNS Sifo ställt frågor till allmänheten i åldersgruppen 60-79 år under perioden 16 februari till 5 mars 2015. Antalet intervjuer var 1016 st. Under samma tidsperiod ställdes också frågor till kommuntjänstemän med ansvar för äldrefrågor, 150 personer intervjuades.

Läs rapporten i sin helhet här: Svenska luftslott - Om äldres valmöjligheter på bostadsmarknaden

Se seminariet i sin helhet här.

Kontaktperson:
Joakim Lusensky, Analys- och kommunikationschef, 073-380 72 12.

Skapad 6 juli 2018
Uppdaterad 28 mars 2023