Avsnitt 14 – Optionsavtal, robotar & Mats

I avsnitt 14 av bostadspodden Tak över huvudet gör vi ett hastigt nedslag i det ökande bostadsbyggandet och byggbolagens framtida utveckling. Hur stor roll spelar den nationella bostadspolitiken för byggandet i kommunerna? I Fråga juristen handlar det om ett ämne som varit mycket omskrivet på senare tid, nämligen spekulation i det nyproducerade bostadsrättsbeståndet. Lyssna här

Tidsangivelser
02:23 – Ingrid Eiken, vd på Mäklarsamfundet, pratar om vad som behövs för att fler ska komma in på bostadsmarknaden och hur man kan vara kreativ och innovativ för att skapa fler bostäder.
06:35 – Tak över huvudet besökte Östergötlands Byggbranschdag och pratade med Motala kommuns samhällsbyggnadschef Alisa Basic om hur utvecklingen i kommunen ser ut.
09:47– Stefan Fölster, författare till boken Robotrevolutionen, pratar om hur framtidens teknik och robotiseringen kommer påverka byggbranschen och bostadsmarknaden.
12:05 – I Fråga juristen gör Mats Sjöqvist, en av Mäklarsamfundets mest erfarna jurister, poddpremiär! Han redogör för varför Mäklarsamfundet är emot försäljning av optionsavtal, och pratar på temat spekulation i det nyproducerade bostadsrättsbeståndet i allmänhet. Som expert på nyproduktion reder han ut vad som gäller och vilka avtal man som både fastighetsmäklare och konsument ska vara medveten om.

Trevlig lyssning!

Tak över huvudet presenteras i samarbete med Team8 – smarta IT- och telekomlösningar för mäklare och andra som vill effektivisera sin vardag.