Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Glad sommar önskar Mäklarsamfundet
Medlem
17 juni 2020
Det har förstås varit en ganska konstig säsong, dessutom. Med en coronapandemi som greppat världen och därmed också branschen och bostadsmarknaden, som kämpar på slagkraftigt tillbaka.
Mäklarsamfundet styrelse
Medlem
17 juni 2020
I samband med Mäklarsamfundets coronaanpassade årsmöte i Västerås 2020 valdes den nya styrelsen in. Läs vidare för att se vilka som nu ingår i Mäklarsamfundets nya styrelse.
Mäklarsamfundets årsmöte
Medlem
20 maj 2020
Årsmötet i Mäklarsamfundet 2020 kommer att genomföras under annorlunda former i år till följd av de restriktioner som gäller för att minska smittspridningen av coronaviruset.
Omsättningsstöd - nytt stödpaket från regeringen
Bransch, Medlem
5 maj 2020
Företag som drabbats hårt av Corona-krisen kan nu få direktstöd från staten – kopplat till hur stor omsättningsminskning företaget har under mars och april i år, jämfört med samma tid förra året.
Covid-19
Medlem
23 april 2020
För att säkerställa att man inte väljer att gå till jobbet om man känner sig det minsta sjuk och även som stöd i fall man drabbas av symtom som kan misstänkas innebära att man fått covid -19, har regeringen tidigare beslutat om flera tillfälliga åtgärder inom sjukförsäkringen. Stödet gör det lättare, även för dig som mäklare, att ta det säkra före det osäkra genom att i betydande utsträckning minska de ekonomiska konsekvenserna av att stanna hemma om du har minsta symtom och i normalfallet kanske hade valt att jobba. Det gör det också lättare att stanna hemma någon dag extra innan du börjar jobba igen när man varit sjuk.
Svensk Mäklarstatistik
Medlem
23 april 2020
Mäklarsamfundet har idag köpt resterande 75 procent av aktierna i Svensk Mäklarstatistik och blir därmed ensam ägare av bolaget. Sedan 2005 samlar Svensk Mäklarstatistik in uppgifter från bostadsförsäljningar som sker via fastighetsmäklare. Svensk Mäklarstatistik är Sveriges enda oberoende leverantör av en heltäckande bild av prisutvecklingen på bostadsmarknaden.
FAQ - Corona
Juridik, Medlem
17 april 2020
Mäklarsamfundet har på kort tid fått nya typer av frågor och har nu sammanställt de som vi upplever som mest centrala i anledning av coronavirusets allt större effekter.
Corona och fastighetsmarknaden
Medlem
8 april 2020
Sedan coronautbrottet började har vi genomfört tre snabbenkäter med frågor om hur situationen påverkar er. Gensvaret har varit rekordstort och det är vi glada för. Stort tack till alla er som har svarat på frågorna!
Flyttat årsmöte Mäklarsamfundet
Medlem
8 april 2020
De införda restriktioner kring hur många människor som får vistas i en lokal gör det omöjligt att genomföra årsmötet som planerat. Vi kommer därför att flytta årsmötet till den 17 juni men också se över formerna för hur vi kan genomföra årsmötet beroende på vilka restriktioner som kan råda vid detta datum. Vi återkommer med information om plats och former för årsmötet. Detta innebär också att sista motionsdag blir den 17 maj.
Försäkringsinformation från Willis Towers Watson
Medlem
8 april 2020
I och med den ovanliga tiden som vi nu befinner oss i kommer här en kortfattad sammanställning kopplat till kontorsförsäkringen i Mäklarsamfundets försäkringsprogram.