Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Stämmer dina uppgifter?
Medlem
26 november 2020
Har du bytt namn, adress eller arbetsplats under året?
Saki Carapanos
Medlem
11 november 2020
Mäklarsamfundet fortsätter med sin intervjuserie av styrelsen och har nu kommit till Saki Carapanos från Hökarängen, som gick från bankjobb till mäkleriet och ser digitaliseringen som den riktigt stora framtidsfrågan för fastighetsmäklarbranschen.
Senaste datum för utträde ur Mäklarsamfundet
Medlem
11 november 2020
För att inte bli betalningsskyldig för 2021 ska skriftlig begäran om utträde inkomma till Mäklarsamfundet senast den 1 december 2020. Ska du inte fortsätta arbeta som fastighetsmäklare måste du även avregistrera dig hos Fastighetsmäklarinspektionen, senast den 31 december. Mäklarsamfundets fakturering sker i mitten av januari 2021.
Branschrapporten Fakta & Nyckeltal
Medlem
11 november 2020
Nu pågår arbetet med Mäklarsamfundets årliga branschrapport, den mest heltäckande kunskapskällan om branschen. I rapportens kanske allra viktigaste del besvarar alla ni medlemmar frågor om er arbetssituation och förutsättningarna för att arbeta som fastighetsmäklare. En länk till undersökningen finns i din inkorg. Missa inte chansen att göra din röst hörd!
Covid-19
Medlem
6 november 2020
Med anledning av den tilltagande smittspridningen i stora delar av landet och skärpta rekommendationer och allmänna råd i flera regioner har Mäklarsamfundet uppdaterat våra rekommendationer till medlemmarna. Vi uppmanar samtliga medlemmar att följa rekommendationerna nedan. Det är inte bara viktigt ur samhällsperspektiv. För tillfället pågår även tillsynsärenden hos Fastighetsmäklarinspektionen där en del av ärendet rör frågan om fastighetsmäklaren under en mycket välbesökt visning vidtagit tillräckliga åtgärder för att begränsa antalet besökare och i övrigt verkat för att begränsa risken för smittspridning.
I huvudet på din kund
Medlem
28 oktober 2020
Magnus har pratat med dina kunder, vill du veta om vad? Pierre berättar om hur statistiken ser ut i ditt område samt presenterar spännande nyheter från Hemnet.
Energiförbrukning värdet på småhus
Medlem
28 oktober 2020
Mäklarsamfundet deltar i ett nätverk om energieffektivitet i småhus och om hur det kan påverka fastighetsvärdet och öppna upp marknaden för grön finansiering. Nu vänder vi oss till dig som medlem och fastighetsmäklare för hjälp i frågan.
Catarina Löfberg
Medlem
15 oktober 2020
Mäklarsamfundet fortsätter med sin intervjuserie av styrelsen och har nu kommit till Catarina Löfberg från Höllviken, som varit aktiv i Mäklarsamfundet i hela 20 år och som 12-åring blev skånsk mästare i hambo.
Den nya folkbilen är elektrisk
Medlem
15 oktober 2020
För att ID.3 ska bli nästa folkbil har Volkswagen vänt på varje problem och gjort allt så enkelt som möjligt. Och nu börjar försäljningen av elbilen som tack vare smarta helhetslösningar passar alla.
Åsa Davidsson
Medlem
1 oktober 2020
Näst på tur i intervjuserien "Lär känna styrelsen" är vice VD och marknadschef på HusmanHagberg, Åsa Davidsson. En norrbottning som slog hole in one i golf innan hon ens fick grönt kort och som brinner för rörlighet på bostadsmarknaden.