Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Ester Sundin Hemström
Medlem
21 oktober 2021
Norrlandskretsens kretsordförande Ester Sundin Hemström är först ut när Nyhetsbrevet Fastighetsmäklaren drar igång artikelserien ”veckans medlem” – där vi lyfter fram medlemmar som brinner lite extra för branschen. Vad väckte Esters engagemang och hur jobbar egentligen vår nordligaste krets?
Covid-19
Medlem
29 september 2021
Med anledning av nya allmänna råd från Folkhälsomyndigheten (FHM) per den 29 september och att många restriktioner nu tas bort har vi uppdaterat våra rekommendationer till medlemmar med avseende på covid-19. Vi uppmanar alla medlemmar att följa dem.
Coronarekommendationer
Medlem
23 september 2021
Den 29 september tar Sverige ett stort kliv mot ett mer normalt samhällstillstånd. Då infaller nämligen steg fyra i Folkhälsomyndighetens (FHM) planerade avveckling av restriktionerna. Bland annat tas begränsningarna bort för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning. Även kravet på sittande servering på restauranger tas bort. Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas också bort. I samband med detta uppdaterar Mäklarsamfundet sina Coronarekommendationer till medlemmarna. Flera rekommendationer kommer att tas bort, men vi kommer fortsatt uppmana medlemmarna till försiktighet. Håll utkik efter de nya rekommendationerna i inkorgen och på hemsidan!
Mäklarsamfundet
Konsument, Medlem
14 september 2021
Tisdagen 14 september är telefonen stängd pga utbildning.
Björn Wellhagen
Medlem
9 september 2021
Mäklarsamfundets vd Björn Wellhagen byter vid årsskiftet mötesrummen och fastighetsmäklarbranschen mot pensionärstillvaron och tid med familjen. Vi har pratat med honom om tiden hos oss, branschens möjligheter och utmaningar samt vad han – tillsammans med medlemmar och medarbetare – är mest stolt över att ha åstadkommit i rollen som vd.
Höst
Medlem
26 augusti 2021
När temperaturen faller, himlen står högt och luften blir så där härligt krispig vet man med säkerhet att hösten är på ingång. Ett annat tecken på att en ny säsong startar är att planer dras upp, kalendrar fylls på och så klart även att tempot på bostadsmarknaden ökar. Att vi på många sätt står inför en händelserik höst vågar jag säga med ganska stor säkerhet.
Toyota
Medlem
26 augusti 2021
Redan 1997 presenterade Toyota en revolutionerande ny teknik. Toyota Prius, världens första serietillverkade elhybrid, drevs av både en bensin- och en elmotor som fungerade sömlöst tillsammans. Idag, snart 25 år senare, tillverkar Toyota fjärde generationens hybridteknik som är världsledande. Toyotas innovativa framåtanda har banat väg för ännu större möjligheter och ännu fler drivlinor att välja mellan. Som batteridrivna elbilar, vätgasdrivna elbilar och laddhybrider, till exempel.
Glad sommar önskar Mäklarsamfundet!
Medlem
17 juni 2021
Sommarens ankomst markerar årets sista nyhetsbrev. Nu väntar härliga sommardagar och för många även semestrar. Trots att vi fortsatt måste hålla avstånd så ser vi nu fram emot en höst där vi kanske kan leva en lite mer normal tillvaro. Till dess – passa på att njuta i hängmattan.
Mäklarsamfundets förtjänsttecken
Medlem
3 juni 2021
I samband med Mäklarsamfundets årsmöte delades nya förtjänsttecken ut. Det ges till medlemmar eller utomstående som genom nitiskt och framgångsrikt arbete gagnat samfundets verksamhet. I år fick tre personer ta emot tecknet – läs motiveringarna och deras känslor efter utmärkelsen.
Eva Prien
Medlem
20 maj 2021
En mycket uppskattad kollega har efter 21 år på Mäklarsamfundet gått i välförtjänt pension. Vi har tagit ett snack med vår tidigare utbildningsansvarige Eva Prien om hennes bästa minnen, vad framtiden har att erbjuda och vad hon kommer att sakna mest.