Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Rörlighet på bostadsmarknaden
Medlem
17 september 2020
Även självklara saker kan ibland behöva förklaras på ett enkelt sätt. Så är det till exempel med rörlighet på bostadsmarknaden. Hur funkar det? Varför är det viktigt? I den här korta filmen drar vi vårt strå till stacken för att öka förståelsen för vikten av en rörlig bostadsmarknad.
Felicia Idbrant
Medlem
17 september 2020
Mäklarsamfundets juristavdelning har i veckan fått ett nytt tillskott i Felicia Idbrant, som närmast kommer från Familjens Jurist. Vi tog ett snack med henne om hur det känns, hennes bakgrund och vad hon ser fram emot att ta tag i här på Mäklarsamfundet.
Mäklarsamfundets kundvägledare
Medlem
17 september 2020
Mäklarsamfundets kundvägledare går mot all time high i samtalsmängd. Från 1 januari till 31 augusti tog kundvägledarna emot 3 156 samtal. Håller trenden i sig kommer det bli mer än 4 500 samtal i år, vilket är det största antalet genomförda samtal sedan funktionen inrättades 2004.
Catharina Lager Sundberg
Medlem
17 september 2020
Näst på tur i intervjuserien "Lär känna styrelsen" är juristen som blev mäklare. En trogen mäklarsamfundare som brinner för att alla i branschen ska ha anständiga arbetsvillkor utan att tumma på lönsamheten.
Checklista för arkivering
Medlem
17 september 2020
Äntligen är den på plats. Den efterfrågade och efterlängtade checklistan för arkivering. Däri hittar du dels information om reglerna som ligger till grund för vad som ska arkiveras (och varför), dels en praktisk punktlista där du själv kan checka av vad som följer med in till arkivet. Den finns nu tillgänglig för nedladdning på vår medlemssida, som du når via inloggning från vår hemsida. Inom kort kommer du också att hitta den i ditt mäklarsystem.
Mäklarsamfundet
Konsument, Medlem
2 september 2020
Vi inleder idag byte av medlemssystem vilket innebär att vissa sidor på webben inte kommer att fungera på några dagar.
Björn Wellhagen
Medlem
20 augusti 2020
Bästa medlem, 
Vi lever i en minst sagt omvälvande tid, men mitt i all förändring finns det ändå vissa saker som består. En sådan sak är människors behov av att flytta och byta bostad.
Carina Pagil
Medlem
20 augusti 2020
I Mäklarsamfundets styrelse sitter engagerade fastighetsmäklare och företagsledare från olika delar av landet och från både stora och små företag. För att du som medlem ska lära känna våra förtroendevalda bättre startar vi nu intervjuserien "Lär känna styrelsen".
Statistik under corona
Medlem
20 augusti 2020
När Corona slog till med full kraft så spred sig en initial oro snabbt till bostadsmarknaden. I samband med det började Mäklarsamfundet förse medlemmarna med veckostatistik för omsättningsvolymer i olika delar av landet. Syftet var att medlemmarna skulle kunna följa marknaden noga och visa att det gick att förmedla bostäder trots rådande läge. Marknaden har visat sig robust och volymerna är för tillfället rekordstora.
Glad sommar önskar Mäklarsamfundet
Medlem
17 juni 2020
Det har förstås varit en ganska konstig säsong, dessutom. Med en coronapandemi som greppat världen och därmed också branschen och bostadsmarknaden, som kämpar på slagkraftigt tillbaka.