Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Corona och fastighetsmarknaden
Bransch, Medlem
1 april 2020
Mäklarsamfundets rekommendationer till medlemmar med anledning av coronaviruset (covid-19)
FAQ - Corona
Juridik, Medlem
27 mars 2020
Mäklarsamfundet har på kort tid fått nya typer av frågor och har nu sammanställt de som vi upplever som mest centrala i anledning av coronavirusets allt större effekter.
Tack för hjälpen
Medlem
26 mars 2020
Tack till alla er som besvarat våra snabbenkäter om covid-19. I en oviss tid som denna är det extra viktigt att vi står upp för varandra. Mäklarsamfundet följer utvecklingen extra noga och det betyder mycket för oss att få veta hur er vardag och verklighet ser ut just nu.
Jesper Litén
Medlem
26 mars 2020
Kära mäklarvänner. Den senaste tiden har vi märkt att fler och fler visar intresse för våra tjänster som hanterar kommersiella fastigheter och lantbruk.
Mäklarsamfundets Årsmöte 2020 - Vår Gård Saltsjöbaden
Medlem
12 mars 2020
Den 7 maj 2020 bjuder Stockholmskretsen in till Mäklarsamfundets årsmöte på Vår Gård i Saltsjöbaden, Stockholm.
Penningtvätt
Medlem
5 mars 2020
Fastighetsmäklarinspektionen har genomfört några mindre ändringar i penningtvättsföreskrifterna. Ändringarna, som trädde i kraft den 1 mars 2020, innebär bland annat att det obligatoriska kravet på att skicka ett bekräftelsebrev med mottagningsbevis vid identitetskontrollen av en distanskund tas bort. Istället blir detta en alternativ åtgärd som man kan vidta för att ytterligare kontrollera identiteten, t.ex. när risken för penningtvätt bedöms som hög och skärpta åtgärder för att uppnå kundkännedom ska vidtas.
Anseendekampanjen
Medlem
27 februari 2020
Kommunikationsbyrån Reform Society har fått i uppdrag att tillsammans med Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet ta fram en kampanj för att stärka anseendet för fastighetsmäklarbranschen.
Telekomkollen
Medlem
27 februari 2020
Telekomkollen hjälper dig att få ut denna från din eller dina operatörer som du använder. De analyserar sedan ditt användande och hittar abonnemang som inte används, som används för mycket och drar på sig extrakostnader eller där du betalar för mycket för den tjänst som du använder.
Mäklarsamfundets valkommitté
Medlem
27 februari 2020
Vi söker framtida ledamöter till Mäklarsamfundets styrelse och behöver din hjälp. Känner du någon som, med kunskap, erfarenhet och engagemang, vill vara med och forma framtidens Mäklarsamfund? 
Talkshow med Mäklarsamfundet och Hemnet
Medlem
27 februari 2020
Magnus har pratat med dina kunder, vill du veta om vad? Pierre berättar om hur statistiken ser ut i ditt område samt presenterar spännande nyheter från Hemnet.