Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Flyt i flödet
Medlem
16 juni 2022
Nu finns en ny version av policydokumentet Flyt i flödet, en vägledning för banker och fastighetsmäklare i bostadsbytesprocessen. Använder du dig av guiden är det alltså hög tid att byta till den uppdaterade versionen så att du kan känna dig säker på att du har den rätta versionen.
Jesper Litén
Medlem
16 juni 2022
Dags att lära känna det nyaste tillskottet till Mäklarsamfundets styrelse – den positiva värmlänningen Jesper Litén, som brinner för att göra varje enskild mäklares vardag bättre.
Glad sommar
Medlem
16 juni 2022
Sommarens ankomst markerar säsongens sista nyhetsbrev. Nu väntar härliga sommardagar och för både oss och er även semestrar. Så passa på att vila ut er i hängmattan och samla kraft till när marknaden drar igång ordentligt i höst.
Jonas Rosén
Bransch, Medlem
2 juni 2022
I går gjorde Jonas Rosén, Mäklarsamfundets nytillträdde VD, sin första dag hos oss. Hur var den, vad har Jonas för bakgrund och branschkoppling och vad blir egentligen fokus under den första perioden som VD? Läs om det och mycket mer!
Mohammed Mouaid
Medlem
2 juni 2022
Mäklarsamfundet har intervjuat Mohammed Mouaid, som nyligen prisades som Årets Mäklarprofil på Guldhemmet-galan. Han berättar om sin bakgrund i Syrien, vägen till fastighetsmäklaryrket och det stora politiska engagemanget.
Årsmöte 2022
Medlem
1 juni 2022
Årsmötesklubban är nedpackad, den nya styrelsen är vald och lyckoruset efter padelturneringar och mingel börjar sakta men säkert att lägga sig. Ännu ett årsmöte har gått av stapeln – så här var vårt intåg på Ellery Beach House.
Mäklarsamfundet
Medlem
30 maj 2022
Mäklarsamfundets utvecklingsprojekt använder data från Svensk Mäklarstatistik, bland annat slutpriser.  Det innebär att Svensk Mäklarstatistiks behandling av personuppgifter kommer att ske för ytterligare ändamål än statistikinsamling. Därför behöver personuppgiftspolicyn uppdateras.
Ellery Beach House
Medlem
20 maj 2022
Mäklarsamfundet vill rikta ett tack till alla medlemmar som närvarade vid årsmötet 2022 och hjälpte till att göra det så lyckat som det blev. Det gläder oss att äntligen få träffa er medlemmar fysiskt igen och vi hoppas att ni hade en lika härlig dag som vi.
Finanspolisen informerar
Medlem
20 maj 2022
Visste du att Finanspolisen regelbundet publicerar vägledningsmaterial för att minska riskutsatthet för möjliggörande av penningtvätt och finansiering av terrorism hos olika verksamhetsutövare? I veckan som gick kom den senaste broschyren som gäller fastighetsmäklare – om falska kontrakt. Så här tar du del av den.
Linnea Sundquist
Medlem
20 maj 2022
”Att skapa en teamkänsla är enligt mig bättre än små ensamma öar på ett öppet hav. Jobbar alla mot samma mål byggs broar.” Så säger Linnea Sundquist, fastighetsmäklare i Karlskrona om vikten av en positiv intern kultur. Hon berättar också om hur vi kan bemöta missförstånd om fastighetsmäklartjänsten och vad som får henne att känna extra mycket yrkesstolthet.