Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Covid-19
Medlem
14 januari 2022
Med anledning av den stora smittspridningen och nya restriktioner har Mäklarsamfundet per den 14 januari 2022 uppdaterat sina rekommendationer till medlemmarna med anledning av Covid-19. I allt väsentligt är det en återgång till de rekommendationer som gällde under föregående period av omfattande smittspridning och tryck på vården i början av 2021. Vi uppmanar alla medlemmar att följa rekommendationerna.
Årsfakturering
Medlem
13 januari 2022
I veckan påbörjade vi faktureringen av medlemskap och försäkring för 2022. Fakturorna skickas med e-post och därför ber vi dig hålla ett extra öga på din inkorg. Här är det du behöver känna till.
Mäklarsamfundets digitala AML-stöd
Medlem
21 december 2021
Som vi meddelade i vårt förra nyhetsbrev har Mäklarsamfundets digitala AML-stöd till medlemsföretagen landat – och nu har gaten öppnat och det är dags att kliva ombord!
Jonas Rosén
Medlem, Press/Opinion
16 december 2021
Den 1 juni 2022 tillträder Jonas Rosén som VD och koncernchef för Mäklarsamfundet. Jonas kommer närmast från en tjänst som VD för Visit Dalarna. I uppdraget ligger bland mycket annat att synliggöra innehållet och värdet av fastighetsmäklartjänsten och att stärka organisationens och fastighetsmäklarbranschens röst i media och debatt.
Krafttag mot penningtvätt med nytt stöd för fastighetsmäklarföretag
Medlem
16 december 2021
Som en följd av den nya fastighetsmäklarlagen har fastighetsmäklarföretag skyldigheter att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Att säkerställa lagenlig kvalitet i åtgärderna är komplicerat och kan kräva mycket tid och stora resurser. För att hjälpa fastighetsmäklarföretagen i arbetet lanserar Mäklarsamfundet med samarbetspartners ett stöd som kombinerar digital analys med operativt juridiskt stöd.
Digitalt AML-stöd från Mäklarsamfundet
Medlem
9 december 2021
Anti Money Laundering (AML), bekämpning av penningtvätt, är en viktig uppgift för många branscher, så även för fastighetsmäklarbranschen. Även fastighetsmäklarföretagen har idag, som en följd av nya fastighetsmäklarlagen, skyldigheter att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Det företag som inte uppfyller kraven enligt Penningtvättslagen (PTL) utsätter sig för stor finansiell risk och potentiellt stor varumärkesskada. Men, det är i många avseenden svårt att veta hur man ska gå till väga och att säkerställa lagenlig kvalitet i åtgärderna är komplicerat och kan kräva mycket tid och stora resurser.
Ellery Beach House
Medlem
2 december 2021
Den 19 maj är det äntligen dags – portarna till Ellery Beach House på Lidingö öppnar upp för Mäklarsamfundets medlemmar och vi ser fram emot att spendera tiden mellan hägg och syren tillsammans med dig. Se till att markera datumet i kalendern för det här vill du inte missa!
Björn Wellhagen
Medlem
2 december 2021
I dagarna fick Mäklarsamfundets medlemmar information om avgifter för medlemskapet 2022 och den första december var sista dagen att begära utträde för att inte bli betalningsskyldig. Läs VD Björn Wellhagens ord om vad ett medlemskap i Mäklarsamfundet betyder och varför är det viktigt för dig.
Hans Liljegren
Medlem
2 december 2021
En veteran i branschen ska nu pensionera sig. Hans Liljegren har arbetat som fastighetsmäklare i 48 år och har bland annat varit en engagerad medlem i Mäklarsamfundet. Nu är det dags att lämna plats för de yngre talangerna i branschen. I en intervju berättar han om sina bästa minnen, hur yrket förändrats och hur man gör mäkleriet till en hållbar karriär.
Nordic Choice hotell
Medlem
18 november 2021
Ett värdebevis eller ett presentkort på hotell är värt mer än pengar. Det är något att se fram emot, något att längta efter och ger ett kärt minne. En övernattning, en spontan middag, en uppskattad SPA-behandling m.m.