Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Utbildning
Medlem, Utbildning
6 maj 2021
Har du koll på den nya Fastighetsmäklarlagen och förslaget för nya utbildningskrav för fastighetsmäklare? Några som har stenkoll är våra jurister, som kommer att hålla en utbildning i samband med Mäklarsamfundets årsmöte.
Trygghet för både säljare och köpare vid försäljning av bostadsrätt
Medlem
6 maj 2021
Det är en stor affär att köpa eller sälja en bostadsrätt och det kan vara knivigt att hålla reda på alla skyldigheter och rättigheter. En försäkring för fel i bostadsrätt kan skapa trygghet för både köpare och säljare.
Niklas Rollgard
Bransch, Medlem
22 april 2021
I samband med att Mäklarsamfundets mångårige chefsjurist Jonas Anderberg tillträder en nyinrättad tjänst som koncernjurist tar förbundsjuristen Niklas Rollgard över rollen som chefsjurist. Niklas Rollgard är en av branschens mest erfarna jurister, med bakgrund på bland annat Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och som chefsjurist vid Fastighetsmäklarförbundet FMF.
Cecilia Beck-Friis
Bransch, Medlem
22 april 2021
För en tid sedan kom nyheten att Hemnet ska börsnoteras. Anders Edmark, Mäklarsamfundets styrelseordförande, kommenterade det så här: ”Mäklarsamfundet har varit en del av Hemnets resa från allra första början och vi ser fram emot att fortsätta vårt nära partnerskap och skapa värde för den svenska bostads¬marknaden tillsammans med Hemnet i bolagets nästa viktiga steg." Här delar Hemnets VD Cecilia Beck-Friis med sig av några reflektioner inför den stundande noteringen.
Rätt uppgifter
Medlem
22 april 2021
För att vår medlemshantering ska gå så smidigt som möjligt så är det viktigt att vi har korrekta uppgifter om dig och att du ser till att uppdatera dem om du byter arbetsplats. Här är en påminnelse om vad vi behöver från dig.
Kallelse/dagordning
Medlem
25 mars 2021
Den 25 mars skickades kallelse/dagordning samt styrelsens proposition till Mäklarsamfundets ordinarie årsmöte den 18 maj 2021 till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet. Separat även via epost till kretsarnas ordförande samt företrädare för företagsdelegaterna. Handlingarna är publicerade på Mäklarsamfundets webbplats.
Valkommittén söker kandidater
Medlem
25 mars 2021
Vi söker framtida ledamöter till Mäklarsamfundets styrelse och behöver din hjälp. Känner du någon som, med kunskap, erfarenhet och engagemang, vill vara med och forma framtidens Mäklarsamfund?
Mäklarsamfundet
Medlem
18 februari 2021
I samband med årsfaktureringen har vi alltid lite extra hårt tryck på vår ekonomi- och servicemail och vår telefonväxel. Det är många som vill uppdatera sina kontaktuppgifter, har bytt företag eller har ändrat andra förutsättningar för medlemskapet. Detta gör att vår vanliga svarstid är lite längre än vanligt, det kan ta upp emot en vecka att få svar. Dessutom har det pga implementering av ett nytt medlemssystem, blivit en del fel med dubbelfakturor samt fel i betalningsvillkoren på en del fakturor. Betalningsvillkoren är som tidigare 20 dagar och förfallodatum på fakturorna sätts då 20 dagar från fakturadatum.
Covid-19
Medlem
15 februari 2021
Mot bakgrund av rådande pandemi tog Mäklarsamfundet i mitten av mars 2020 fram allmänna råd och rekommendationer till medlemmarna. Med anledning av den fortsatta spridningen av viruset och nya rekommendationer från myndigheterna har vi per den 15/2-2021 uppdaterat våra rekommendationer. Vi uppmanar alla medlemmar att följa dem.
Årsfakturering
Medlem
11 februari 2021
Ta del av uppdaterad status gällande vår årsfakturering.