Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Covid-19
Medlem
6 juli 2021
Mot bakgrund av rådande pandemi tog Mäklarsamfundet i mitten av mars 2020 fram allmänna råd och rekommendationer till medlemmarna. Med anledning av den fortsatta spridningen av viruset och nya rekommendationer från myndigheterna har vi per den 5/7-2021 uppdaterat våra rekommendationer. Vi uppmanar alla medlemmar att följa dem.
Glad sommar önskar Mäklarsamfundet!
Medlem
17 juni 2021
Sommarens ankomst markerar årets sista nyhetsbrev. Nu väntar härliga sommardagar och för många även semestrar. Trots att vi fortsatt måste hålla avstånd så ser vi nu fram emot en höst där vi kanske kan leva en lite mer normal tillvaro. Till dess – passa på att njuta i hängmattan.
Mäklarsamfundets förtjänsttecken
Medlem
3 juni 2021
I samband med Mäklarsamfundets årsmöte delades nya förtjänsttecken ut. Det ges till medlemmar eller utomstående som genom nitiskt och framgångsrikt arbete gagnat samfundets verksamhet. I år fick tre personer ta emot tecknet – läs motiveringarna och deras känslor efter utmärkelsen.
Eva Prien
Medlem
20 maj 2021
En mycket uppskattad kollega har efter 21 år på Mäklarsamfundet gått i välförtjänt pension. Vi har tagit ett snack med vår tidigare utbildningsansvarige Eva Prien om hennes bästa minnen, vad framtiden har att erbjuda och vad hon kommer att sakna mest.
Utbildning
Medlem, Utbildning
6 maj 2021
Har du koll på den nya Fastighetsmäklarlagen och förslaget för nya utbildningskrav för fastighetsmäklare? Några som har stenkoll är våra jurister, som kommer att hålla en utbildning i samband med Mäklarsamfundets årsmöte.
Trygghet för både säljare och köpare vid försäljning av bostadsrätt
Medlem
6 maj 2021
Det är en stor affär att köpa eller sälja en bostadsrätt och det kan vara knivigt att hålla reda på alla skyldigheter och rättigheter. En försäkring för fel i bostadsrätt kan skapa trygghet för både köpare och säljare.
Niklas Rollgard
Bransch, Medlem
22 april 2021
I samband med att Mäklarsamfundets mångårige chefsjurist Jonas Anderberg tillträder en nyinrättad tjänst som koncernjurist tar förbundsjuristen Niklas Rollgard över rollen som chefsjurist. Niklas Rollgard är en av branschens mest erfarna jurister, med bakgrund på bland annat Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och som chefsjurist vid Fastighetsmäklarförbundet FMF.
Cecilia Beck-Friis
Bransch, Medlem
22 april 2021
För en tid sedan kom nyheten att Hemnet ska börsnoteras. Anders Edmark, Mäklarsamfundets styrelseordförande, kommenterade det så här: ”Mäklarsamfundet har varit en del av Hemnets resa från allra första början och vi ser fram emot att fortsätta vårt nära partnerskap och skapa värde för den svenska bostads¬marknaden tillsammans med Hemnet i bolagets nästa viktiga steg." Här delar Hemnets VD Cecilia Beck-Friis med sig av några reflektioner inför den stundande noteringen.
Rätt uppgifter
Medlem
22 april 2021
För att vår medlemshantering ska gå så smidigt som möjligt så är det viktigt att vi har korrekta uppgifter om dig och att du ser till att uppdatera dem om du byter arbetsplats. Här är en påminnelse om vad vi behöver från dig.
Kallelse/dagordning
Medlem
25 mars 2021
Den 25 mars skickades kallelse/dagordning samt styrelsens proposition till Mäklarsamfundets ordinarie årsmöte den 18 maj 2021 till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet. Separat även via epost till kretsarnas ordförande samt företrädare för företagsdelegaterna. Handlingarna är publicerade på Mäklarsamfundets webbplats.