Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Nya siffrorna från SCB
Bransch
5 maj 2022
Förra veckan släppte SCB flera statistiknyheter som gav insyn i hushållens boende 2021 och vårt bostadsbestånd vid årets slut. Hur många bostäder har vi egentligen i landet, och vilka könsskillnader kan man se? Detta och mer besvaras.
Stefan Ingves
Bransch
5 maj 2022
Riksbanken har nu höjt reporäntan till 0,25 procent efter en lång tid av nollränta. Höjningen var väntad och marknadens förväntningar är att räntan fortsätter att höjas successivt under året. Inflationen ses som den största anledningen, trots att den anses övergående.
Eva Nordström
Bransch
21 april 2022
Eva Nordström, senast VD för SKB (Stockholms Kooperativa Bostadsförening) och sedan 2020 med uppdrag som särskild utredare för regeringen, återvänder till HusmanHagbergs ägarkoncerns Realtorgroup Europes styrelse.
Det utmärker en bra mäklare
Bransch
21 april 2022
Vad väger egentligen tyngst när svenskarna väljer sin fastighetsmäklare? Bjurfors valde att ta reda på svaret genom en Sifo-undersökning och det visar sig att bostadssäljarna är väldigt överens om vilket karaktärsdrag som är mest eftertraktat och utmärker en bra fastighetsmäklare.
Bolåneräntor
Bransch
21 april 2022
Många banker har nu höjt sina bolåneräntor och det finns goda anledningar för hushållen att vara väl förberedda på högre räntor. Samtidigt ökar bankernas marginaler på bolånen, vilket kan vara ett tecken på att det finns mycket att hämta i att förhandla ned sitt bolån nu.
Mäklarinsikt nr 2 2022
Bransch
1 april 2022
Majoriteten av Mäklarsamfundets medlemmar tror på stabila priser under årets andra kvartal. Trots stigande priser på el, driv- och livsmedel samt en tilltagande ränteoro räknar 27 procent med att villapriserna fortsätter stiga. Andelen som tror att priserna sjunker är liten, men större än inför första kvartalet. Det visar Mäklarinsikt, Sveriges största undersökning bland fastighetsmäklare.
Tillsammans gör vi skillnad för Ukraina
Bransch
24 mars 2022
Ukrainas folk behöver allt stöd de kan få. Därför har styrelsen i Mäklarsamfundet beslutat om att skänka 10 kr per medlem till UNHCR som ger akut stöd till civilbefolkningen i Ukraina. Just nu dubblar fastighetsmagnaten Roger Akelius stiftelse alla gåvor till UNHCR.
Fredrik Hartman och Carl Schumacher
Bransch
24 mars 2022
Att starta en insamling för flyktingarna i Ukraina började som en tanke mellan ett par mäklare från Erik Olsson Fastighetsförmedling i Västra Göteborg och Kungsbacka. De önskade fylla en lastbil med förnödenheter med destination Ukraina och Polen. Efter ett internt telefonsamtal med informationschefen hade teamet snabbt hela EO:s stöd, skriver Erik Olsson i ett pressmeddelande.
Joakim Lusensky
Bransch
24 februari 2022
När fastighetsmäklare och branschen förekommer i medierapporteringen är det inte sällan pengar, affärer och anmälningar som står i fokus. Bilden som förmedlas är ofta väldigt långt ifrån den verklighet som de flesta fastighetsmäklare lever i. Vilka är de vanligaste myterna, och vad är fakta?
Åkermarksmarknaden
Bransch
24 februari 2022
Ludvig & Co presenterar årligen sin åkermarksprisrapport – uppdelad i fem bördighetsklasser. Årets rapport visar att den som äger några hektar åkermark i de mer bördiga delarna av Sverige sitter på en tämligen jordig guldgruva.