Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Corona och fastighetsmarknaden
Bransch, Medlem
1 april 2020
Mäklarsamfundets rekommendationer till medlemmar med anledning av coronaviruset (covid-19)
Mäklarsamfundet
Bransch
27 mars 2020
För att om möjligt begränsa följderna av coronapandemin har regeringen beslutat om en rad stödåtgärder riktade till landets företag. Mäklarsamfundets jurister hanterar i normala fall inte företags-och arbetsrättsliga frågor i någon större utsträckning, men nu är det långt ifrån en normal situation så vi har därför försökt att nedan ge en översikt över de olika stödåtgärder som presenterats i dagsläget. Alla detaljer är inte kända än och nya stödåtgärder kan komma. Tolkningar av reglerna sker också löpande, så håll utkik efter nyheter på hemsidan och i våra nyhetsbrev.
Boinstitutet – Så påverkas bostadssektorn av covid-19
Bransch
26 mars 2020
Hur påverkas bostadsbyggandet, bostadsmarknaden och hushållen av coronakrisen? Boinstitutet har släppt en nulägesrapport som syftar till att ge en tydligare bild av coronakrisens konsekvenser och lösningar ur ett bostadsperspektiv.
Björn Wellhagen
Bransch
26 mars 2020
Mäklarsamfundet välkomnar Finansinspektionens beslut att lätta på amorteringskravet för låntagare. Samtidigt behövs fler och mer omfattande åtgärder för att minimera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset för såväl fastighetsmäklare som privatpersoner.
Mäklarsamfundets Kundvägledare
Bransch
26 mars 2020
Att svåra tider stundar är ingen överraskning för någon. Men trots coronaviruset kan man behöva byta bostad och frågan är hur man ska tänka då. Mäklarsamfundets Kundvägledare reder ut.
Linda Jonsson
Bransch
26 mars 2020
Drömyrke med stor frihet eller en potentiell låglönefälla med osäkra utsikter? Hur kan mäklarbranschen en gång för alla komma till rätta med arbetsvillkoren? Det undrar Linda Jonsson, utbildad mäklare och politiskt sakkunnig för Moderaterna i riksdagen.
Hemnet Live
Bransch
25 mars 2020
I rådande tider är det många som arbetar för att hitta smarta, alternativa och digitala lösningar och Hemnet är inget undantag. Få har kanske missat de livevisningar som kommit igång i förra veckan och nu berättar Hemnets t.f Produktchef Francesca Cortesi för oss om initiativet.
Co-living
Bransch
12 mars 2020
Om man ska tro en färsk undersökning från Byggföretagen så är kollektivboende och co-living inte så attraktivt bland unga som det ofta hävdas. Drömmen är att äga sitt framtida boende.
Björn Wellhagen
Bransch
12 mars 2020
Antalet sålda bostadsrätter och villor ökade under februari med över 10 procent jämfört med samma månad förra året, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.
Rikard Jonsson
Bransch
12 mars 2020
Sedan 2017 har jag utifrån olika infallsvinklar mer eller mindre lyft upp vikten av att låta fler besökare hitta till dina bostäder via din hemsida. Min upplevelse är att det under de senaste tre åren har skett ett stort skifte inom den svenska fastighetsmäklarbranschen.