Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Ludwig Johansson
Bransch
16 januari 2020
Ludwig Johansson, registrerad fastighetsmäklare hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Kalmar, läste en distansbaserad uppdragsutbildning till Fastighetsmäklare 120 hp hos Lexicon University/LTU och tog sin examen för snart ett år sedan. Vi har ställt några frågor till Ludwig om hans utbildning.
Utbildning till kvalificerad fastighetsmäklarassistent
Bransch, Utbildning
16 januari 2020
Fastighetsmäklarassistenten är verkligen fastighetsmäklarens bästa vän! Så passa på att ge din assistent ett lyft genom Mäklarsamfundets fortbildning till kvalificerad fastighetsmäklarassistent.
Joakim Lusensky
Bransch
16 januari 2020
2020 är här och det innebär också en nystart för bostadsmarknaden efter en, som alltid, lugnare period under jul och nyår. Mäklarsamfundets analys- och kommunikationschef, Joakim Lusensky, har tittat i sin spåkula.
Erika Bergholm på Farmen
Bransch
16 januari 2020
Farmen är återigen igång och Mäklarsamfundet har pratat med utmanaren och Göteborgsmäklaren Erika Bergholm om vilka styrkor hon tog med sig i egenskap av sitt yrke och hur hon egentligen skulle gå tillväga för att förmedla den farm som deltagarna bott på under sommaren.
Bostadsrally
Bransch
16 januari 2020
2010-talet är avslutat och lämnar nu plats för ett nytt decennium. Vad den svenska bostadsmarknaden beträffar så innebär det ett bostadsrally som har avmattats något, säger Marcus Svanberg, VD Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, till TT.
Björn Wellhagen
Bransch
16 januari 2020
Priserna på bostadsrätter i riket var oförändrade under december medan priserna i Malmö gick ned en procent. Prisbilden för villor är en nedgång med en procent i riket medan Stor-Göteborg ökar en procent. Det visar Svensk Mäklarstatistiks sammanställning för december 2019.

– Vi ser en bild där priserna förändras på marginalen samtidigt som många mäklare tror att affärerna under första kvartalet kommer att genomföras snabbt, kommenterar Mäklarsamfundets VD Björn Wellhagen.
Annika Torevi
Bransch
16 januari 2020
Annika Torevi skriver en gästkrönika om betydelsen av alla dessa magiska, inkluderande, exkluderande och förtroendeingivande nycklar. Nycklar som just fastighetsmäklare, om några, har en väldigt speciell relation till.
Bowla för livet
Bransch
16 januari 2020
Bowla för livet är en tävling där vi på Anticimex utmanar hela mäklarsverige i en bowlingturnering. För att förena nytta med nöje vill vi också ta vårt samhälleliga ansvar genom att uppmärksamma om typ 1-diabetes som drabbar över 900 barn per år i Sverige, samt bidra till fortsatt forskning på området.
Bostadsmarknaden och populismen
Bransch
19 december 2019
Att en stark ekonomi hjälper en sittande regering och en svag ger skjuts åt oppositionen är en gammal sanning som varje politisk strateg värd namnet alltid förhållit sig till. Den sanningen har däremot befunnit sig i gungning ett tag nu. Istället är det frågor om identitet, kultur, samhörighet och säkerhet som dominerat den politiska agendan. Ny forskning pekar också på att utvecklingen på bostadsmarknaden kan avgöra röstningsmönster.
Björns krönika
Bransch
19 december 2019
Ännu ett år har passerat och vilket år det har varit. Nu när 2020 står och sneglar bakom hörnet så känns det passande att sammanfatta den tid som vi snart lämnar bakom oss – och att blicka framåt mot vad som komma skall.