Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Malin Åhman
Bransch
17 september 2020
Fastighetsvärdering 7,5 hp är en mycket intressant och viktig delkurs på Lexicon Universitys fastighetsmäklarutbildning. Kursen leds av Malin Åhman som har över 20-års erfarenhet som lantmätare och ett brinnande intresse för fastighetsvärderingens område.
Noa Julin
Bransch
17 september 2020
Under andra halvåret 2019 lanserade Hemnet sina nya marknadsföringspaket Hemnet Plus och Premium, med syfte att ge bostadssäljare och mäklare nya möjligheter att maximera sin exponering. Hur har det gått sedan dess? Har paketen egentligen någon påverkan? Och vad tycker bostadssäljarna? Produktägaren Noa Julin delar med sig av svaren.
Janette Cohen
Bransch
17 september 2020
När gränserna till Spanien återigen öppnats börjar priserna på marknaden röra sig. Därför växlar Bosatt Costa Blanca upp trots den rådande pandemin och plockar in ytterligare en mäklare för att kunna möta de ökande förfrågningarna.
Björn Wellhagen
Bransch
17 september 2020
Priserna på både bostadsrätter och villor ökade med 2 procent i augusti. Omsättningsvolymerna för både bostadsrätter, villor och fritidshus var högre än jämfört med samma period förra året. Hittills i år har det sålts 13 procent fler fritidshus än jämfört med förra året. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Lågt utbud, liten nybyggnation och hemestereffekten stärker fritidshusmarknaden, kommenterar Mäklarsamfundets VD Björn Wellhagen.
Fastighetsmäklarna ABC
Bransch
17 september 2020
Branschens anseendekampanj Fastighetsmäklarna ABC har varit igång sedan i augusti. Resultatet hittills är över förväntan. Nu tar vi nästa steg, med nya produktioner som fördjupar relationen till karaktärerna och visar upp hur en fastighetsmäklares vardag kan se ut med en humoristisk twist.
Oseriösa bud
Bransch
3 september 2020
Två statistiker och nationalekonomer skrev nyligen på Svenska Dagbladets debattsidor och varnade för att oseriösa bud, utan köpintention eller köpkraft, riskerar att driva på hushållens skuldsättning. Lösningen är enligt dem identifiering med e-legitimation.
Cecilia Beck-Friis
Bransch
3 september 2020
Det händer mycket på bostadsmarknaden just nu, som står sig stark trots pandemin. Hemnets VD Cecilia Beck-Friis berättar om Hemnets spaningar - och delar med sig av vad man har i kikaren för fastighetsmäklare framåt.
Marie Martinsson
Bransch
3 september 2020
Mspecs,en del i koncernen inom Mäklarsamfundet har fått en ny VD. Den 1 juli 2020 tillträdde Marie Martinsson VD-tjänsten. Med Marie som VD står bolaget väl rustat att fortsätta sin expansions- och utvecklingsresa.
Avskydd fastighetsskatt på väg tillbaka?
Bransch
3 september 2020
I Januariavtalet utlovas en bred skattereform, som bland annat ska förbättra bostadsmarknadens funktionssätt. Bostadsbeskattningen ska alltså upp på bordet. Kan det innebära att Sveriges mest avskydda skatt kommer tillbaka?
Tufft för pensionärer att få bolån
Bransch
3 september 2020
Framtidens pensionärer riskerar att nekas bolån i flera svenska städer. En medelinkomsttagare som idag är 40 år och arbetar hela sitt yrkesliv kan inte räkna med att kunna flytta när det är dags att pensionera sig. Det visar en ny rapport från Skandia.