Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Slopad ränta på uppskov
Bransch
16 maj 2019
Januariavtalets sjuttiotre punkter innehåller delar som berör bostadsmarknaden. Det förslag som tydligast tog sikte på rörligheten på bostadsmarknaden var att räntan på uppskjuten reavinstskatt ska tas bort. Men frågan är hur stor effekt det egentligen har på rörligheten?
Överdriven oro för skuldsättning
Bransch
16 maj 2019
Att hushållens skuldsättning utgör en allvarlig systemrisk är en återkommande talepunkt i argumentationen för det skärpta amorteringskravet och andra kreditrestriktioner. Men den tunga expertgruppen Finanspolitiska rådet tycker annorlunda.
Optimism om bopriser
Bransch
16 maj 2019
SEB:s Boprisindikator tog ett ordentligt skutt uppåt i maj. Uppgången är 9 enheter jämfört med förra månaden. 49 procent av de tillfrågade hushållen tror på stigande priser.
Sveriges Riksbank
Bransch
16 maj 2019
Svenskarnas bostadsköp i Spanien minskar. Det visar officiell statistik från den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores. En drivande faktor bakom tappet är den allt svagare kronan, orsakad av Riksbankens expansiva penningpolitik.
Så bor vi i Sverige
Bransch
2 maj 2019
Det finns drygt 4,9 miljoner bostäder i Sverige. I flerbostadshus är det fortfarande vanligast med hyresrätt i 2547 av Sveriges 290 kommuner. Det är vanligare med småhus i små kommuner.
Webtop Spring
Bransch
2 maj 2019
Webtop Solutions har länge varit en pålitlig leverantör till den nordiska mäklarbranschen. Nu lanserar Webtop Solutions fjärde generationens produktionssystem – Webtop Spring.
Unga nekas bolån
Bransch
2 maj 2019
I 25 av landets största städer får en genomsnittlig 28-åring inte lån för att köpa sin första bostad, trots fast jobb. Det visar en ny rapport från Skandiabanken.
KD i bostadspolitiken
Bransch
2 maj 2019
KD biffar upp sin budgetmotion med många efterlängtade förslag för en bättre bostadsmarknad för alla, med utgångspunkten att fler ska kunna äga sitt boende. Mäklarsamfundet välkomnar flera av förslagen.
Klimatsmarta köpare ovanliga
Bransch
2 maj 2019
Trots att klimatfrågorna ständigt är på agendan tycks det ännu inte ha gjort avtryck i livets viktigaste affär. I en ny medlemsundersökning från Mäklarsamfundet uppger en stor majoritet att det är mycket ovanligt att de får frågor om bostadens miljöpåverkan.
Dom nyproduktion
Bransch
2 maj 2019
Blir bostaden mer än tio veckor försenad så har köparen rätt att häva förhandsavtalet. Den bedömningen gör Nacka Tingsrätt i en ny dom.