Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Guldhemmet
Bransch
30 november 2023
Den 7 mars går Hemnets bostadsgala Guldhemmet av stapeln i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. För femte året i rad samlas bostadsbranschen för att tillsammans hylla och sätta strålkastarljuset på extraordinära prestationer under 2023, vilket känns mer angeläget än någonsin i år.
Panelsamtal med FMI
Bransch
29 november 2023
Mäklarsamfundets branschdag bjöd bland mycket annat på ett panelsamtal mellan Mäklarsamfundets chefsjurist Niklas Rollgard, Fastighetsmäklarinspektionens tillsynschef David Johansson och Ola Jingryd, universitetslektor vid Malmö Universitet. Vi fångade upp dem efter samtalet för några korta kommentarer.
Daniel Frimark
Bransch
29 november 2023
Nyligen hölls ett seminarium med Svensk Nyproduktion i samarbete med Mäklarsamfundet, där representanter från branschen närvarade. Fokus var hur läget är på nyproduktionsmarknaden och hur det kan förbättras. Efteråt ställde Mäklarsamfundet några frågor till Daniel Frimark, analysansvarig på Svensk Nyproduktion.
Sammanslagning
Bransch
16 november 2023
Konsumentverket och Fastighetsmäklarinspektionen ges i uppdrag att lämna förslag på hur Fastighetsmäklarinspektionens uppgifter kan överföras till och inordnas i Konsumentverket, skriver Regeringskansliet.
Nya krav på fastighetsmäklare i Spanien
Bransch
16 november 2023
Från och med den 15 oktober 2023 gäller nya lagkrav på fastighetsmäklare i Spanien – “en viktig utveckling åt rätt håll”, menar Janette Cohen som är vd på Bosatt Costa Blanca.
Bolånemarknaden
Bransch
1 november 2023
Utlåningen till bostäder minskade med 5,8 procent i september i år jämfört med september i fjol, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).
André Nilsson
Bransch
1 november 2023
Mäklarsamfundets bostadspolitiska expert André Nilsson går vidare till tjänsten som kommunikationschef för Liberalerna. Vi har intervjuat honom om vad han är mest stolt över från tiden på Mäklarsamfundet, vad han tar med sig in i sin nya roll och hur han tror att bostadspolitiken kommer att utvecklas de kommande åren.
Framtidens branschnyheter
Bransch, Medlem
1 november 2023
Är du kontorsägare och/eller franchisetagare? Mäklarsamfundet genomför nu en undersökning för att vässa vår information och nyhetsförmedling till branschens olika aktörer. För att få bättre förståelse för vilka behov och önskemål du som driver mäklarföretag har genomför vi fokusgruppsdiskussioner om medievanor och önskemål om branschnyheter.
Penningtvätt
Bransch
19 oktober 2023
Samordningsfunktionens omvärldsbevakning av penningtvätt och finansiering av terrorism släpps kvartalsvis och ett nytt nummer som täcker juli till och med september har precis publicerats. Mäklarsamfundet uppmanar dig som fastighetsmäklare att ta del av informationen och hålla dig uppdaterad inom det här viktiga området.
Branschdag på Berns
Bransch, Medlem
5 oktober 2023
Den 23 november är det dags för branschdag på Berns och vi ser fram emot att träffa dig och dina branschkollegor. Nu är anmälan öppen och programmet släppt – så se till att säkra din biljett innan de begränsade platserna har tagit slut.