Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Tak över huvudet - Mäklarsamfundets podcast om bostäder, bostadsaffärer och om livet som fastighetsmäklare
Bransch
9 juli 2019
Mäklarsamfundet har återigen varit i Almedalen! Det här året i ett ovanligt blåsigt och regnigt sådant. Avsnitt 40 är en härlig godispåse med en massa kul, bland annat #bopol-inriktade intervjuer med flera VD:ar från diverse mäklarkedjor på plats och dessutom med vår egen VD Björn Wellhagen, som berättar om Mäklarsamfundets närvaro i Almedalen och det seminarium vi höll.
Kreditrestriktioner och bostadsbyggande
Bransch
14 juni 2019
Byggbolaget Veidekke släppte nyligen en marknadsanalys där de spår att antalet påbörjade bostäder kommer att ligga runt 40 000 per år de närmaste åren. Veidekke varnar också för att läget är skört och att ogenomtänkta politiska beslut riskerar att leda till en rejäl kris.
Småhuspriser
Bransch
14 juni 2019
SCB noterar stigande småhuspriser. Under den senaste tremånadersperioden (mars-maj) steg småhuspriserna med knappt 1 procent. Länsvis ökar Dalarnas län mest med 8 procent. Priserna sjönk med 9 procent, mest av alla län i Norrbotten.
Mäklartjänsten
Bransch
14 juni 2019
Framöver kommer Mäklarsamfundet släppa flera korta filmer som syftar till att förklara innehållet i och värdet av fastighetsmäklartjänsten och hur branschens villkor ser ut på ett enkelt och tillgängligt sätt. Först ut är ett kort klipp med fokus på hur omfattande, prisvärd och konsumentsäker den svenska fastighetsmäklartjänsten är. Filmen är anpassad för sociala medier. Sprid gärna vidare!
Mäklarsamfundet i Almedalen
Bransch
14 juni 2019
Mäklarsamfundet är som vanligt på plats under årets Almedalsvecka. Vi är där för att bevaka fastighetsmäklarnas intressen och föra fram branschens perspektiv på frågor som rör bostadspolitik och bostadsmarknad. Under veckan arrangerar vi egna aktiviteter och medverkar i eller besöker andras aktiviteter. Här är ett axplock av intressanta evenemang för dig som är på plats.
Björn Wellhagen
Bransch
14 juni 2019
Majsiffrorna från Svensk Mäklarstatistik visar fortsatt stabil prisutveckling med bostadsrätts- och villapriser som ökade med 1 procent i riket. Prisutvecklingen på årsbasis ligger nu på plus för både bostadsrätter och villor i alla redovisade områden utom Stor-Stockholm där villaprisernas årstakt är oförändrad. Att bostadspriserna stiger försiktigt för tredje månaden i rad visar att säljarnas och köparnas prisförväntningar möts, kommenterar Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.
Mäklarsamfundets 100-årsfest i Stadshuset
Bransch
29 maj 2019
Fredagen den 24 maj var det alltså dags för århundradets mäklarfest, Mäklarsamfundets hundraårsjubileum. Hela 720 gäster samlades i Stockholms magnifika stadshus för en tjugotalskväll utan dess like. Många kom i tidstypiska kläder med stor tonträff. Stort tack till alla medlemmar och vänner som firade med oss. Fångade vi dig på bild? Se bilderna här!
Rebecca Lindgren
Bransch
29 maj 2019
Rebecca Lindgren, mäklarassistent hos Magnusson Mäkleri, Täby, valde Lexicon University och Luleå tekniska universitets (LTU) fastighetsmäklarutbildning då hon skulle vidareutbilda sig till fastighetsmäklare. Rebecca har nu läst halva tiden och vi har ställt några frågor till henne om utbildningen.
Mäklarsamfundet 100 år – magasinet
Bransch
29 maj 2019
I dagarna har alla medlemmar i Mäklarsamfundet fått en tidning skickat till sig. Det är inte vilken tidning som helst, utan ett magasin helt dedikerat till att berätta branschens och Mäklarsamfundets historia. Det är en berättelse om hur yrket förändrats, viktiga milstolpar och hur Mäklarsamfundet under hundra år funnits där för att underlätta mäklarnas vardag.
Mona Ehrengart
Bransch
29 maj 2019
Trotjänare. Lexikon. Ovärderlig. Orden fångar inte riktigt vad Mäklarsamfundets mångårige VD-assistent Mona Ehrengart har betytt för Mäklarsamfundet. Efter nästan 44 år är det nu dags för Mona att lämna oss för en mycket välförtjänt pension. Klart att vi inte släpper iväg henne utan att intervjua henne för nyhetsbrevet.