Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundet 100 år
Bransch
7 mars 2019
Anmälningarna till #århundradetsmäklarfest i Stockholms Stadshus har börjat rassla in och det märks att fastighetsmäklarna därute är taggade på fjädrar, ljuvlig livejazz, trerätters och dans in på småtimmarna i Gyllene Salen. Som ni vet vid det här laget fyller vi hundra och vill fira det med en fantastisk försommarkväll tillsammans med hela branschen.
Nyckeltal bostadsrätter
Bransch
7 mars 2019
Förslagen från utredningen om stärkt konsumentskydd på bostadsrättsmarknaden har lagts i malpåse. I väntan på lagstiftaren går istället flera branschaktörer fram med egna initiativ för en bättre och tryggare bostadsmarknad. HSB inför nu nyckeltal för sund föreningsekonomi.
Leadssäljare
Bransch
7 mars 2019
Vanskligt att bedöma mäklare med algoritmer. Så lyder rubriken i en text om jämförelsesajter för fastighetsmäklare i tidningen Mäklarvärlden nr.1 2019. Ja, det kan man ju lugnt säga. Mäklarsamfundets Joakim Lusensky har läst artikeln. Här är hans kommentar.
Rapport Veidekke
Bransch
7 mars 2019
Linda Jonsson, moderat bostadspolitisk debattör och analytiker på Veidekke konstaterar i en ny rapport att det saknas en gemensam borgerlig vision inom bostadspolitiken. Många decennier har ägnats åt att reagera på och förhålla sig till socialdemokratisk bostadspolitik istället för att utveckla en egen, sammanhängande vision och idé om bostadspolitiken. Som en hjälp på vägen erbjuder Linda några utgångspunkter för en liberal bostadspolitik.
Tambur för mäklarassistenter
Bransch
22 februari 2019
Nu lanserar UC en efterlängtad funktion för mäklarkåren som innebär att  mäklarassistenter kan skapa ett ärende i Tambur.
Bostadsköp i Spanien
Bransch
22 februari 2019
För svenska bostadsköpare på jakt efter en plats i solen fortsätter Spanien vara populärt. Av alla utländska köpare är svenskarna den sjätte vanligaste nationaliteten. Över 40 procent av alla utländska köp gjordes i Alicante.
Lars EO Svensson
Bransch
22 februari 2019
Det skärpta amorteringskravet har både försvarare och belackare. En av den här kreditrestriktionens skarpaste kritiker är professor Lars E.O Svensson, tidigare vice riksbankschef och numera affilierad professor vid Handelshögskolan i Stockholm. I en uppsats publicerad på sin hemsida argumenterar han för att den svenska skuldsättningen inte är det stora problem som Finansinspektionen med flera hävdar.
Försäljning av bostad
Bransch
22 februari 2019
Nu går det att skicka in uppgifter om en bostadsförsäljning till Skatteverket direkt efter försäljningen. Tjänsten fungerar för försäljningar som har skett från och med den 1 januari 2019.
Bostadspolitisk uppgörelse
Bransch
22 februari 2019
Januariöverenskommelsens bostadspolitiska innehåll till trots fortsätter den bostadspolitiska debatten. Det är inte bara Mäklarsamfundet som noterat att överenskommelsen lämnar en del i övrigt att önska. En av de som bidrar till diskussionen är Hans Lind, professor i fastighetsekonomi, som nyligen presenterade sitt förslag till bred bostadspolitisk uppgörelse.
Energideklaration
Bransch
22 februari 2019
Från och med den 1 januari 2019 infördes primärenergital i energideklarationerna, vilket innebär att byggnaders energiprestanda numera uttrycks i primärenergital i stället för specifik energianvändning.