Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Studentpanelen
Bransch
26 januari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på om de är oroliga för att eventuellt utexamineras på en svalare marknad.
Moodhouse
Bransch
26 januari 2023
Har trycket på homestyling ökat eller minskat på den svalare marknaden efter pandemin? Mäklarsamfundet har intervjuat Magdalena Zakrison på Moodhouse i Göteborg om läget i en bransch som likt fastighetsmäklarbranschen är tätt sammanknuten till bostadsmarknaden.
Studentpanelen
Bransch
12 januari 2023
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på hur omgivningen reagerat på valet att studera till fastighetsmäklare och om de mött några fördomar om yrket.
Kundvägledarna
Bransch
12 januari 2023
Mäklarsamfundets Kundvägledare tar varje år emot samtal från tusentals köpare, säljare och spekulanter med frågor om bostadsaffärer. Magnus Bäckström berättar om vilken typ av frågor som dök upp allra mest 2022 – och om en ny typ av fråga som blir allt vanligare.
Tambur
Bransch
12 januari 2023
I april i år tar en ny ägare över drift och förvaltning av Tambur. Det är sju svenska banker som gemensamt övertar Tambur från UC AB. I samband med ägarbytet och den tekniska överlämningen som påbörjas efter slutförda tillträden skärtorsdagen den 6 april, kommer portalen vara stängd t.o.m. 10 april. För att minska riskerna kommer antalen tillträden att begränsas under den här perioden. Ni kan därför behöva informera era kunder om att ni inte kan garantera en tillträdestid den 11-12 april.
Penningtvätt
Bransch
12 januari 2023
Nu har Samordningsfunktionens omvärldsbevakning av penningtvätt och finansiering av terrorism kommit med ett nytt nummer. Eftersom frågan är högaktuell för fastighetsmäklarbranschen rekommenderar vi att du ser till att hålla dig uppdaterad.
Klicktoppen 2022
Bransch
12 januari 2023
Vilka var egentligen de riktigt heta frågorna som dök upp 2022? Mäklarsamfundet har sammanställt en lista på de tre mest klickade artiklarna från förra året. Ta del av vår tillbakablick och håll dig ajour med de mest engagerande frågorna.
Joakim Spåre
Bransch
12 januari 2023
”Tillsammans med våra duktiga medarbetare, drivna kunder och vassa samarbetspartners ska vi nå nya höjder.” Så säger Joakim Spåre, Mspecs mäklarsystems nya produktägare. Joakim kommer närmast från Bjurfors.
Fakta och nyckeltal om fastighetsmäklarbranschen
Bransch
22 december 2022
Hur har fastighetsmäklarna påverkats av läget på bostadsmarknaden? Hur många börjar och slutar i branschen varje år? Vad tjänar en genomsnittlig mäklare och hur fördelar sig affärerna? Allt detta och mycket mer besvarar Mäklarsamfundets årliga branschrapport.
Studentpanelen
Bransch
15 december 2022
Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på vad de har för åsikter om provisionslönsmodellen. Hur ställer sig de unga som snart ska in i branschen till den tveeggade löneformen egentligen?