Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Studentpanelen
Bransch
22 september 2022
Mäklarsamfundets nya koncept studentpanelen, med fastighetsmäklarstudenter från tre olika lärosäten runtom i landet, gör debut och svarar på frågan om vad de har för förväntningar på yrket de snart ska ge sig in i.
kommunikationssatsning
Bransch
22 september 2022
“Sedan starten har vi på Hemnet sett det som vår viktigaste uppgift att göra resan att hitta ett nytt hem så enkel, effektiv och smidig som det bara går.” Så formulerar Hemnet bakgrunden till “Vägen hem” – bostadsportalens nya kommunikationskoncept, som lanseras under september. 
Återregistrering kräver kunskapsprov
Bransch
22 september 2022
Nyligen informerade Fastighetsmäklarinspektionen om att de övergångsregler, för den som vill ansöka om återregistrering, som gällt sedan den 1 januari 2022 snart löper ut. Det innebär att den som varit avregistrerad längre än fem år från och med den 1 oktober ska genomföra ett kunskapsprov istället för att uppvisa utbildningsbevis vid ansökan om återregistrering.
Lars Kilander
Bransch, Medlem
25 augusti 2022
Det är med sorg vi behöver meddela att Mäklarsamfundets tidigare VD och förbundsjurist Lars Kilander gick bort den 26 juni, 77 år gammal.
Byggkostnader
Bransch
25 augusti 2022
I en ny SNS-rapport beskriver nationalekonomerna Mats Bergman och Sten Nyberg den snabba ökningen av bostadspriser i Sverige sedan 1990-talet som avvikande, både jämfört med närliggande länder och jämfört med tidigare decennier. De lyfter fram markpriser och byggkostnader som bidragande orsaker.
Hur länge stannar svenska fastighetsmäklare i yrket?
Bransch
25 augusti 2022
Hur länge stannar svenska fastighetsmäklare i yrket? Det har Martin Ahlenius, doktorand på Högskolan i Gävle, undersökt i en studie som nyligen publicerats. Vi har pratat med honom om studien och dess överraskande resultat.
Antalet anmälningar till FMI minskar kraftigt
Bransch
16 juni 2022
Efter att under 2020 och 2021 fått ständiga rapporter om ett ökat antal anmälningar mot fastighetsmäklare har det totala antalet anmälningar under första halvåret 2022 halverats. Lockprisanmälningarna minskar mest.
Jonas Rosén
Bransch, Medlem
2 juni 2022
I går gjorde Jonas Rosén, Mäklarsamfundets nytillträdde VD, sin första dag hos oss. Hur var den, vad har Jonas för bakgrund och branschkoppling och vad blir egentligen fokus under den första perioden som VD? Läs om det och mycket mer!
Krypto och handel med NFT
Bransch
1 juni 2022
Krypto och handel med NFT, Non-fungible token – vad är det och vilka är utmaningarna för att inte riskera att utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism? Det svarar Samordningsfunktionen för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism på i ett gratis webbinarium den 6 juni.
Svenskar klättrar på listan över utländska köpare i Spanien
Bransch
1 juni 2022
Den spanska bostadsmarknaden är het. Under första kvartalet i år såldes fler bostäder än det gjorts sedan 2008, enligt nya officiella siffror från spanska Registradores som registrerar bostadsaffärer. Svenskar är idag den femte största gruppen av utländska köpare.