Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Connect
Bransch
19 september 2019
Den 18 oktober går eventet Connect av stapeln på Norrsken House i Stockholm. Bakom initiativet står Adfenix och de utlovar en halvdag full av kunskap, inspiration och mingel med branschkollegor.
Tambur - 100 000 bostadstillträden
Bransch
19 september 2019
Tillträdesplattformen Tambur har nu varit igång i drygt ett år och i slutet av augusti så hade hela 100 000 bostäder bytt ägare eller befunnit sig i processen via Tambur.
GDPR
Bransch
19 september 2019
Dataskyddsförordningen, GDPR, innehåller inte bara regler om inhämtande och behandling av personuppgifter utan även omfattande regler för hur man som personuppgiftsansvarig är skyldig att hantera så kallade personuppgiftsincidenter. En personuppgiftsincident är kortfattat en händelse som leder till att inhämtade personuppgifter förstörs, förloras, förändras eller röjs, dvs att de av något skäl kommer i orätta händer. Det kan vara fråga om något som inträffat hos den personuppgiftsansvarige själv eller hos någon som är personuppgiftsbiträde åt denne, såsom exempelvis en IT-leverantör.
Mäklarbranschens villkor
Bransch
19 september 2019
Det kan vara svårt att få en överblick över fastighetsmäklarbranschen och att förklara den för någon som inte är verksam i den kan vara svårt. Lägg därtill alla missförstånd som finns om löneformer och arbetstider och det blev självklart att vi på Mäklarsamfundet satte ihop en film om exakt vilka villkor det är som egentligen gäller.
Fastigheter
Bransch
19 september 2019
I nästa vecka presenteras regeringens höstbudget, men mycket av innehållet har redan portionerats ut i medierna. När Januariöverenskommelsen slöts gjordes en stor affär av att räntan på uppskov vid reavinst skulle slopas. Beskedet inför höstbudgeten är nu istället att taket för hur mycket vinst som får skjutas upp återinförs nästa år. Uppskovsräntan blir däremot kvar.
David Klamer
Bransch
19 september 2019
Forskning visar att många svenskar har svårt att klara enklare beräkningar inom ekonomi. En rad studier har funnit att hushållens beslutsfattande är kopplat till räknefärdighet, och att individer med sämre räknefärdighet både sparar mindre och är mer benägna att få problem med bolån. Slutsatserna från forskningen är kanske därför inte så förvånande, nämligen att hushållens möjligheter att värna sina intressen på bostadsmarknaden har ett starkt samband med räknefärdighet inom ekonomi.
Niklas Briselius
Bransch
19 september 2019
Niklas Briselius är jurist på intresseorganisationen Sveriges Annonsörer som består av företag och organisationer som på olika sätt skapar och investerar i marknadskommunikation. Niklas är specialiserad på marknadsrätt och immaterialrätt och bistår dagligen medlemmar med juridisk rådgivning inom dessa områden. Här berättar Niklas om det viktigaste för dig som fastighetsmäklare och annonsör att ha koll på.
Trine Bretteville
Bransch
19 september 2019
Planritningar är en självklar del av marknadsföringen av en bostad, men många mäklare tycker att de är krångliga och tidskrävande att ta fram. Vi tillhandahåller ett smidigare sätt att beställa, producera och arkivera planritningar, säger Trine Bretteville, sälj- och marknadschef på planritningsexperten RoomSketcher.
Johan Engström
Bransch
6 september 2019
Den senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån visar att säljarna har övertaget på bostadsmarknaden i Sverige för första gången på två år.
Dilini Panabokke
Bransch
6 september 2019
Dilini Panabokke avslutade sin utbildning till Fastighetsmäklare hos Lexicon University och LTU våren 2019 och arbetar nu som fastighetsmäklare på Bjurfors Kungsholmen i centrala Stockholm.