Nyheter

Sök enkelt efter nyheter genom att välja ett eller flera ämnesområden.

Kategori
Mäklarsamfundets utvecklingsprojekt & trevlig sommar!
Bransch
3 juli 2020
Mäklarsamfundets styrelse beslutade i maj månad att starta ett nytt bolag, Mäklarsamfundet utveckling i Sverige AB.
Hans Flink
Bransch
17 juni 2020
Att köpa ett eget fritidshus, i Sverige eller utomlands, är det nog många som drömt om. När nu reserestriktionerna på grund av pandemin har gjort det svårare att köpa utomlands och till och med bara kunna resa och semestra utomlands så ser vi ett markant ökat intresse för köp av fritidshus i Sverige.
Björn Wellhagen
Bransch
17 juni 2020
Enligt svensk Mäklarstatistik gick priserna på bostadsrätter ner två procent i maj, medan priserna på villor ökade med en procent. Priserna på bostadsrätter har därmed ökat med tre procent de senaste 12 månaderna, och priserna på villor med fem procent.
Anders Larsson
Bransch
17 juni 2020
Anders Larsson jobbar på Gotland, en av de regioner som drabbats lindrigast av covid-19 men som samtidigt påverkats av reserestriktionerna. Visbymäklarna haft trots allt haft en bra vår.
Mäklare drabbas av regler för permitteringar
Bransch
17 juni 2020
Många mäklare skulle behöva ta del av det statliga permitteringsstödet, men kan inte på grund av hur reglerna är utformade. Det framgår i en undersökning från Mäklarsamfundet.
Flygfoto
Bransch
17 juni 2020
Klas Boman från Hudiksvall vill inte vara en av de som säger sig värna om miljön, utan att agera. Därför har han gjort en hel del förändringar i sin livsstil – men den största är absolut bostadsprojektet Stenberg. En kommande bostadsrättsförening med målet att vara en klimatneutral ledstjärna på Sveriges bostadsmarknad.
Anna Bergermark Lindeman
Bransch
17 juni 2020
En ovanlig sommar står för dörren. Vi frågade stylisten Anna Bergermark Lindeman vilka inredningstrender som går hem i dessa tider.
Allt fler unga behöver hjälp för att kunna ta bolån
Bransch
17 juni 2020
Upp emot en fjärdedel av alla unga tvingas idag ta hjälp för att få sin bolåneansökan beviljad. Det visar nya siffror från Skandia som pekar på en markant ökning senaste åren, skriver Svenska Dagbladet.
Janette Cohen
Bransch
4 juni 2020
Corona-krisen har påverkat bostadsmarknader runt om i Europa. Vi gör en utblick mot Spanien, ett av de länder som drabbats hårdast av pandemin. Landet har varit stängt i ett par månader och för mäklare som vänder sig till svenska köpare har situationen varit ansträngd. Nu väntar branschen på en återhämtning, berättar Janette Cohen som är marknadsansvarig på Bosatt Costa Blanca.
Annika Torevi
Bransch
4 juni 2020
Kustnära Fastighetsmäkleri har sitt säte I norra Bohuslän och har i vanliga fall många kunder från Norge. Men när pandemin slog till och gränsen stängde blev det tyst, berättar Annika Torevi.