Katarina Renghammar
Nyhet Medlem 5 maj 2022

Veckans medlemsröst Katarina Renghammar: ”Värdefullt att vara medlem i en organisation som kan föra branschens talan både i media och politiskt”

Hur mäklar man i med- och motgång? Vad är den största utmaningen i vardagen för en fastighetsmäklare och varför ska man vara medlem i Mäklarsamfundet? Vi har snackat med veckans medlemsröst, Katarina Renghammar – som ”föddes in i” fastighetsmäklaryrket och mäklar i Halmstad.

Hej Katarina! Vem är du och vad har du för bakgrund? 

Hej! Jag född och uppvuxen i mitt älskade Halmstad. 46 år gammal, gift och 2-barnsmamma till två härliga killar på 8 och 11 år. 1998 var jag färdigutbildad och registrerad fastighetsmäklare, som 22-åring var jag då den yngsta medlemmen i kretsen och det var på den tiden dessutom ganska ovanligt att vara tjej i en då väldigt mansdominerad skara.

Varför valde du att bli fastighetsmäklare? 

Jag ”föddes in i det” kan man väl säga! Mina föräldrar startade fastighetsmäkleri i mitten av 80-talet och jag började att jobba där redan 1996.

Du mäklar i Halmstad, hur är läget på marknaden nu? 

Våren är alltid en positiv säsong för vår stad och det är en fortsatt stark in-flytt, plus att staden växer genom ett antal nyproduktionsområden. 

Finns det något som särskiljer den marknad som du är verksam på från andra delar av landet? 

Vi har helt klart en stark attraktionskraft i att vara en populär stad för både åretruntboende, studenter och fritidshusägare. Detta skapar olika marknader att jobba på, men med helt olika förutsättningar och prisnivåer. Vi har även en mycket bra geografisk placering mellan Malmö, Göteborg och Växjö. 

Du har mäklat länge och säger att du vet hur det är att mäkla både i med- och motgång. Beskriv det och ge dina bästa tips! 

Var noggrann och påläst genom hela affären. Ge ärliga svar och var så tydlig som möjligt gentemot både köpare och säljare. Man måste orka att ha uthållighet i svårare tider, vara kreativ med alla tänkbara lösningar för att göra det bästa tänkbara för din uppdragsgivare och för att få affären i hamn. Vissa gånger går affären lätt ihop men man ska också vara beredd att ta den långa vägen.

Vad är den största utmaningen i din vardag som fastighetsmäklare? 

Helt klart vardagspusslet med familj, barn, aktiviteter och även balansen i att kunna vara ledig. 

Finns det något eller någon situation som får dig att känna extra mycket yrkesstolthet? 

När nöjda köpare återkommer som säljare och när uppdragsgivare ger en ett nytt förtroende i återkommande uppdrag. 

Varför är det viktigt att som fastighetsmäklare vara medlem i Mäklarsamfundet? 

Det känns värdefullt att vara medlem i en organisation som kan föra branschens talan både i media och politiskt. Det är även tryggt att ha den juridiska expertisen att tillgå som är synnerligen specialiserade inom vårt område. 

Vad tycker du är viktigt att Mäklarsamfundet prioriterar och arbetar med? 

Det är viktigt att se till och värna om alla medlemmars behov, stor som liten.