Tambur
Nyhet Bransch 12 januari 2023

Tambur får ny ägare – Så påverkas du

I april i år tar en ny ägare över drift och förvaltning av Tambur. Det är sju svenska banker som gemensamt övertar Tambur från UC AB. I samband med ägarbytet och den tekniska överlämningen som påbörjas efter slutförda tillträden skärtorsdagen den 6 april, kommer portalen vara stängd t.o.m. 10 april. För att minska riskerna kommer antalen tillträden att begränsas under den här perioden. Ni kan därför behöva informera era kunder om att ni inte kan garantera en tillträdestid den 11-12 april.

Sju svenska banker utnyttjar en köpoption och tar gemensamt över Tambur från UC AB. Det primära syftet är att säkerställa den funktion och de effektivitetsvinster som Tambur för med sig. Ägarbytet är planerat att ske under påskhelgen den 6-10 april och medför att de första tillträdena i det nya bolagets regi kommer att ske från den 11 april.

UC har bett samtliga banker att begränsa antal tillträden de aktuella datumen runt påskhelgen, i händelse av en eventuell incident som innebär att Tambur inte är tillgängligt. Bankerna kommer därför enbart att exponera samt besvara så många tillträdesförfrågningar som de har möjlighet att hantera utanför portalen.

Det kommer alltså endast att finnas ett begränsat antal tillträden att välja på de närmaste dagarna efter påskhelgen. Det är därför viktigt att ni informerar era kunder att ni inte kan garantera en tillträdestid den 11-12 april. Det är först till kvarn som gäller vid bokning av tillgängliga tider.

När ägarbytet är genomfört kommer du som användare kunna använda portalen som vanligt. Samtliga registrerade användare flyttas över till den nya applikationen och kommer fortsatt att kunna logga in i Tambur med BankID. Alla ärenden kommer att migreras över och ni kommer att kunna skapa ärenden från ert mäklarsystem även efter överflytten. Eventuellt kommer användarna vid första inloggningen, efter flytten, att behöva godkänna nya användarvillkor. 

Ert bolag, som tecknat Personuppgiftsbiträdesavtal med UC AB, kommer under våren att bli kontaktade av det nya bolaget Tibern AB, för att teckna ett nytt. Det nya avtalet kommer ha samma villkor som tidigare. 

Vid eventuella frågor vänligen vänd dig till kundservice@uc.se   
 

Skapad 12 januari 2023
Uppdaterad 20 februari 2023
Tambur