Eva Prien
Nyhet Medlem 20 maj 2021

21 år på Mäklarsamfundet – tack för allt Eva!

En mycket uppskattad kollega har efter 21 år på Mäklarsamfundet gått i välförtjänt pension. Vi har tagit ett snack med vår tidigare utbildningsansvarige Eva Prien om hennes bästa minnen, vad framtiden har att erbjuda och vad hon kommer att sakna mest.

Stort grattis till pensionen Eva. Hur ser framtiden ut nu?
–    Stort tack! Framtiden känns hur spännande som helst och erbjuder en massa roliga möjligheter. Det kommer i närtid att bli mycket fokus på familjen, på skidåkningen och kajakpaddlande på Åland. Sedan får vi helt enkelt se vad äventyret har att erbjuda, efter att jag jobbat som skidlärare i Trysil så kanske jag kan ta mig till Alperna och jobba lite där!

Efter 21 år hos oss har du blivit en riktig legend – kan du beskriva din resa på Mäklarsamfundet?
–    Tanken var egentligen att jag skulle jobba på Mäklarsamfundet i tre år, men det blev hela 21 år istället. Det har med andra ord varit en lång och spännande resa och jag har utvecklats otroligt mycket både på jobbet och privat. Mest stolt är jag kanske över att ha varit med och utvecklat utbildningserbjudandet.

Vad kommer du att sakna mest?
–    Alla kollegor på Mäklarsamfundet såklart. Det är verkligen en underbar arbetsplats och att vi är många som stannar så länge är ett gott betyg. Sen kommer jag också att sakna alla fastighetsmäklare och fastighetsmäklarassistenter. Det är roligt och spontant folk som man får mycket tillbaka av, både ris och ros. Men mest ros som tur är.

Hur har branschen förändrats under dessa två decennier?
–    Otroligt mycket. Det som sticker ut allra mest för mig är kanske hur man har anpassat sig till nya trender och ny teknik. Bilder har blivit otroligt viktigt för fastighetsmäklare och länge anordnade jag kursen ”Säljande bilder” som var den populäraste kursen av alla. Där lärde man sig att fotografera och använda Photoshop. Men kursen dog som över en natt och plötsligt hyrde alla fastighetsmäklare istället in professionella fotografer. Det svänger fort!

Vad är ditt allra bästa Mäklarsamfundet-minne?
–    Det finns många roliga mässor och resor att se tillbaka på. Men det mest unika som hände mig var förmodligen när vi hade Jan Eliasson som huvudtalare på mäklarmässan. En legend och en av världens mäktigaste, som dagen innan mässan plötsligt ringde mig och berättade att hans fru var bortrest och att han gärna ville att jag ringde och väckte honom dagen efter så att han inte försov sig. Sedan fick jag möta upp honom på parkeringen på morgonen för att han var rädd att halka, då det var väldigt halt. Det är ett fint minne och en av tusen historier som jag samlat på mig.

Sist men inte minst: Har du några kloka och råd till oss som jobbar vidare för fastighetsmäklarnas intressen?
–    En av Mäklarsamfundets viktiga uppgifter är att jobba för att stärka fastighetsmäklarbranschens anseende. Jag tror att fortbildning är en otroligt betydelsefull kugge i det och vi måste jobba för att alla förstår vikten av fortbildning. Under dessa år har jag haft med mig ett ordspråk hela tiden: ”Den som inte vill bli bättre, slutar att vara bra”.

Stort tack Eva och vi alla på Mäklarsamfundet önskar dig en underbar pension med mycket skidåkning, skratt och nya minnen.
 

Skapad 20 maj 2021
Uppdaterad 20 maj 2021