Tambur
Nyhet Bransch 20 maj 2021

Transaktionsbekräftelsen i Tambur - En lång historia med lyckligt slut

Efter en längre tids förhandlingar med UC och bolånebankerna har vi kommit fram till en lösning som möjliggör att du i Tambur inom kort kommer kunna få ut nya, kompletta transaktionsbekräftelser som återspeglar alla de betalningar som upptagits i likvidavräkningen.

Hör du till de som reagerat på utformningen av de transaktionsbekräftelser i Tambur som i februari 2020 ersatte det tidigare kvitto du som mäklare kunde lämna till säljare och köpare? Du kanske känt oro för om allt gått rätt till, eftersom du inte längre kunde utläsa vilka betalningar som gjorts av banken och till vem och/eller till vilket konto, vilket du ju förväntas ha kontroll över som fastighetsmäklare. Du kanske till och med varit med om att en eller flera betalningar förbisetts eller rent av medvetet lämnats ogjorda av banken, som då i stället betalt ut för mycket till säljarsidan? Att då som mäklare i efterhand behöva kontakta säljaren med det beskedet och uppmana säljaren att betala tillbaka en del av den slutlikvid som tidigare mottagits, är inte roligt. Det är inte heller bra för anseendet, vare sig för dig som mäklare, banken eller processen i Tambur. 

Det är därför mycket glädjande att vi efter en längre tids förhandlingar och överläggningar med  UC och bolånebankerna kommit fram till en lösning som möjliggör att du i Tambur inom kort kommer kunna få ut nya, kompletta transaktionsbekräftelser som återspeglar alla de betalningar som upptagits i likvidavräkningen. För att åstadkomma detta kommer du behöva vidta vissa tillkommande, men klart begränsade arbetsmoment som visat sig nödvändiga att införa i Tambur, men som vi hoppas är väl värda för att återfå möjligheten att i förebyggande syfte kontrollera och säkerställa att slutuppgörelsen gått rätt till och dessutom kunna lämna en fullgod dokumentation till säljare och köpare.
 

Skapad 20 maj 2021
Uppdaterad 24 februari 2023
Tambur