Mäklarsamfundet i Almedalen 2019

Mäklarsamfundet i Almedalen

Under politikerveckan i Almedalen deltog Mäklarsamfundet i en rad seminarier och debatter, samt träffade olika aktörer från fastighetsbranschen. Se livesändningen från vårt seminarium "Mycket snack och lite verkstad", läs analysen och lyssna på podden Almedalsspecialen!

Mycket snack och lite verkstad? Hur pratar vi om rörlighet på bostadsmarknaden?

Ökat byggande räcker inte för att lösa bostadskrisen. Det krävs också ett bättre utnyttjande av det befintliga bostadsbeståndet. Insikten om rörlighetens betydelse för individers livsmöjligheter, företagens rekryteringsbehov och tillväxten börjar sjunka in hos allt fler, men får rörligheten den uppmärksamhet den förtjänar? Hur förs debatten om rörlighet och inlåsningseffekter? Berättar verkligen beslutsfattarna vad de vill göra för att öka rörligheten? Eller är det tvärtom mycket snack och lite verkstad? Mäklarsamfundet har låtit göra en analys av mediebilden av frågor om rörlighet på bostadsmarknaden, som panelsamtalet tog utgångspunkt i.

Medverkande: Larry Söder, Bostadspolitisk talesperson, Kristdemokraterna, Ola Johansson, Bostadspolitisk talesperson, Centerpartiet, Linda Lövgren, Bostadsanalytiker, WSP Advisory, Björn Wellhagen, VD, Mäklarsamfundet. 

Arrangör: Mäklarsamfundet 

Se livesändningen här.
 


Mäklarsamfundets podcast "Tak över huvudet" Almedalsspecialen