Bostäder är hjärtefrågan som ger stress och glädje

Bild på framsidan av boken "#BostadsGlädje" som presenteras på seminariet i Almedalen idag.

Bostaden är en hjärtefråga som lägger grunden för vägval och möjligheter i livet. Det handlar om längtan och drömmar, om mod och tålamod, om utmaningar och ibland om rena tillfälligheter. Det undgår ingen att tankar om bostäder ger både stress och glädje. Detta blir tydligt i frilansjournalisten Ulrika Beck-Friis finstämda och personliga berättelser om bostadens betydelse i våra liv som presenteras idag. I Almedalen låter vi #BostadsGlädje bli startskottet för samtal om den mänskliga dimensionen i boendet som måste föras fram tydligare i debatten.

– Genom möten med säljare och köpare så vet vi att tankar och önskningar om bostäder ser väldigt olika ut. Men gemensamt är att bostaden oftast är en hjärtefråga som lägger grunden för vägval och möjligheter i livet, säger Ingrid Eiken, VD på Mäklarsamfundet.

– De personliga berättelserna ger inspiration och framtidstro men är också viktiga röster i debatten om behovet av fler bostäder och ökat byggande, säger Ingrid Eiken, VD på Mäklarsamfundet.

Möt oss i Almedalen
Onsdagen den 2 juli 2014, kl. 14.00-15.00 / Öppet för alla
Almedalens Hotell, Lilla frukostmatsalen, Strandvägen 8

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth öppnar utställningen, träffa även Ingrid Eiken, Björn Wellhagen, Sveriges Byggindustrier, Claudia Wörmann, Svenska Mäklarhuset och Staffan Tell, Hemnet.