Mäklarassistent, kombinerad stylist

2022-08-05
Lisenstedt Fastighetsförmedling, Trollhättan

Att jobba som fastighetsmäklarassistent kombinerat med homestylist kräver att du är en stresstålig person som trivs med ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Som fastighetsmäklarassistent hos oss är du företagets kontaktperson utåt såväl mot kunder, banker som bostadsrättsföreningar men även är rösten som svarar i telefon. Vi är ett litet företag som hjälps åt med det som behöver göras, varför hjälpsamhet skall passa in på dig samt att älska att vara spindeln i nätet. Personlig mognad, ansvarstagande, representativ och framför allt att du är noggrann och stresstålig är några viktiga egenskaper som vi efterfrågar. Punktlig, problemlösare samt snabbtänkt är några andra egenskaper som en mäklarassistent bör besitta utöver klara av att samarbeta tajt med vår vd. Bra att veta är att det finns kontorshund (allergivänlig småhund) hos oss. Vi har högt i tak.

Vi söker dig som är en ”Hemnet”-fantast och brinner för inredning kombinerat med kontorsarbete. Du är den som dina vänner ringer när de är osäkra på hur de ska inreda hemma. Du älskar inredningsmagasin och behärskar olika inredningsstilar. Vi tror även att du följer diverse Instagramkonton utöver att du eventuellt har ett själv. Du har dock en känsla för vad som fungerar ihop, vad som saknas och vad som är överflödigt. Du vet vidare hur en bostad skall möbleras för att skapa en känsla av rymd. Du behärskar utmanande samt varierande ”stilar” såsom exempelvis 90-tal. Detta kombinerat att du gillar dataarbete.

Du är vidare bra på att samarbeta och klarar av att hantera olika individer då du kommer springa på en och annan kund. Du är självgående och effektiv utöver en problemlösare. Du levererar inom utsatt tidsram och har ett representativt yttre, är omtyckt och fungerar i de flesta situationer. Homestylingdelen innebär att bostäder stylas upp av dig inför försäljning för att få upp värdet så mycket som möjligt. Det kräver ett stort fokus, körtkort, egen bil, kunna prestera innan deadline men även att du behärskar olika individer i olika skeden i livet, då våra uppdragsgivare oftast är hemma när stylingen utförs. Jobbet kräver en kreativ sida och att du kan “se” vad som fungerar respektive inte fungerar ihop, vad som saknas såväl som vad som är överflödigt samt att du är insatt i trender.  Därutöver har du självfallet en känsla för färger och vad som kan matchas respektive inte. Homestyling är ett jobb som bjuder på överraskningar varför du bör vara snabbtänkt såväl som problemlösare. Att jobba med homestyling kan delvis upplevas som tungt då du hämtar och placerar ut inredningsdetaljerna på egen hand, men aldrig tyngre än att en person kan hantera sakerna. Att kombinera det med att jobba som mäklarassistent kräver att du behärskar att ha många bollar i luften och kunna prioritera vad som är viktigast i stunden. 

Jobbet kräver att du är pålitlig, ansvarsfull, självgående och alltid kommer i tid.

Vi ser följande personliga egenskaper som avgörande för att passa i vårt team:

1) Lättlärd – Förmågan att lära sig och tillämpa ny information.
2) Nyfikenhet – En fastighetsmäklarassistent måste vara genuint nyfiken/intresserad om våra kunder, fastighetsförmedling och dess utmaningar.
3) Historiskt duktig – vare sig som säljare, i sporter, tävlingar, utbildningar eller liknande påvisa en skärpa utöver de flesta.
4) Intelligens – En mäklarassistent måste vara en problemlösare och lära sig nya komplexa koncept snabbt.
5) Arbetsdisciplin – Proaktivt verka för att uppnå företagets vision genom att hålla en hög energinivå och daglig aktivitet.
6) Social – Då vi jobbar med människor är social kompetens ett självklart måste.
7) Noggrann – Vi hanterar människors största affärer i livet, varför noggrannhet är av yttersta vikt.            8) Kan styla bostäder – detta är en del av arbetsuppgifterna som mäklarassistent hos oss då tjänsten kombineras med styling.                                                                                                                                                     

Vi ser gärna att du har erfarenhet från styling och/eller en fastighetsmäklar-/mäklarassistentutbildning i bakgrunden (utbildningen är ej ett krav) utöver att du brinner för att hjälpa till men även att du är en fixare ut i fingerspetsen. Du är vidare flexibel och löser det som behöver lösas. Du är trygg i dig själv och tycker om att ha en representativ roll. Du vill vidare ha ett ansvarsfullt arbete och behärskar att ha flera uppgifter igång samtidigt. Du är även en stresstålig person som trivs med ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Du ser vad som behöver göras och levererar i tid med ett leende på läpparna.

Krav på B-körkort.

Arbetsuppgifter:
En fastighetsmäklarassistent backar upp vår mäklare i diverse sysslor. Arbetsuppgifterna består exempelvis av:
* Förbereda inför kundmöten, kontraktsskrivning och tillträden
* Se till att uppdragsgivarna förbereder bostäderna inför styling
* Välja ut lämpliga inredningsdetaljer från vårt lager samt styla upp bostäderna inför fotografering
* Rapportering av utlånade artiklar
* Iordningställande av lagret
* Planera in kommande stylingarna med övrig personal
* Lämna utvecklingsförslag
* Planerar styling
* Fylla på diverse kontorsmaterial inkl. hantera och planera inköp av kontorsmaterial samt inredningsdetaljer
* Hålla ordning och reda på kontoret
* Ansvara och skapa innehåll i skyltfönster
* Skapa bostadsannonser
* Hjälpa till att hålla i visningar vid behov
* Mata in kunder i registret
* Agera kontaktperson gentemot bostadsrättsföreningar samt banker
* Ta hand om Drop-in kunder på kontoret
* Svara i telefonen
* Boka in möten samt gratis värderingar
* Hjälpa kunder, spekulanter, köpare samt säljare
* Förbereda för visningar
* Skapa prospekt
* Boka stylingar och fotograferingar
* Beställa ritningar.
* Diverse kontorssysslor och så vidare

Tillbaka till Jobbforum