Avsnitt 21 – Byggandet ökar, är det tillräckligt?

I säsongens första avsnitt pratar vi bostadsbyggande. Vi har bostadsbrist och brist på arbetskraft inom byggbranschen men samtidigt når bostadsbyggandet nya rekordnivåer, hur går den här ekvationen ihop? Hur kommer det sig att byggandet har ökat? Hur ska unga komma in på bostadsmarknaden och kan vi lära oss något av Norge? Veckans gäst är Björn Wellhagen, näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier. I Fråga juristen reder Mats Sjöquist ut vad som gäller vid förmedling av kommersiella fastigheter.


Lyssa här

Tidsangivelser
01:23 – Ingrid Eiken Holmgren pratar om poddens två specialavsnitt som handlar om mäklarrollen och mäklartjänsten. Hon pratar även om prisutveckling och om Mäklarsamfundets samarbete med Sveriges Byggindustrier.
05:25 – Tak över huvudets nya programledare Joakim Lusensky intervjuar Björn Wellhagen, näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier, om bostadsbyggandet.
16:38 – I Fråga juristen med Mats Sjöquist pratar vi om förmedling av kommersiella fastigheter.

Trevlig lyssning!

Veckans avsnitt av Tak över huvudet presenteras i samarbete med Willis Towers Watson – dolda felförsäkringar för fastigheter och bostadsrätter.

Skapad 9 juli 2018
Uppdaterad 18 februari 2019