Avsnitt 13 – Förutsättningar för att lyckas

I avsnitt 13 av bostadspodden Tak över huvudet fortsätter vi att lyfta ett viktigt ämne i fastighetsmäklarbranschen: kompetensförsörjning och rekrytering. Hur hittar man rätt folk och hur behåller man dem? I detta avsnitt fokuserar vi på vad mäklarföretagen gör för att skapa förutsättningar för deras medarbetare att lyckas och känna att de kommit till rätt arbetsgivare.Lyssna här.

Tidsangivelser
02:15 – Ingrid Eiken, vd på Mäklarsamfundet, berättar om hur Mäklarsamfundet genom nätverk och referensgrupper ökar samverkan och dialog i branschen.
06:46 – Marcus Svanberg, VD för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, talar om hur de jobbar med kompetensförsörjning och vilka utmaningar de har för att hitta rätt medarbetare och sedan behålla dem.
16:36 – Catharina Lager Sundberg, VD för Karlsson & Uddare och ordförande i Mäklarsamfundets Stockholmskrets, berättar hur mindre företag jobbar med rekrytering och hur mäklare kan jobba i team för att få ett bättre arbetssätt.
28:15 – I Fråga juristen med biträdande förbundsjurist Louise Lundqvist handlar det om vad som händer när köparen inte får lån trots lånelöfte.

Trevlig lyssning!

Tak över huvudet presenteras i samarbete med Team8 – smarta IT- och telekomlösningar för mäklare och andra som vill effektivisera sin vardag.