Sökformulär

Välkommen till ”Mäklarvision – på framsidan mot framtiden”

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2 mars 2017

Mäklarsamfundets Västsvenska krets hälsar medlemmar och samarbetspartners välkomna till Mäklarsamfundets årsmöte ”Mäklarvision – på framsidan mot framtiden” i Göteborg den 1-2 juni.
– Vårt mål med ett framtidsinspirerat tema är att besökarna, utöver att få nya kontakter och ha givande möten, ska fokusera på hur framtidens mäklarbransch kommer se ut, säger Henrik Nilsson, ordförande i Mäklarsamfundets Västsvenska krets.


Från och med 2017 hålls Mäklarsamfundets årsmöte i juni istället för i november med anledning av att räkenskapsåret numera följer kalenderåret. Mäklarsamfundets Västsvenska krets bjuder nu in till Mäklarsamfundets årsmöte 2017 på temat ”Mäklarvision – på framsidan mot framtiden” den 1-2 juni på Lindholmen Science Park i Göteborg.

Anmäl dig till årsmötet här.

Henrik Nilsson, ordförande i Mäklarsamfundets Västsvenska krets, berättar att kretsen med stolthet tagit sig an uppgiften med att arrangera årsmötet.

– Det känns extremt roligt och det är med stolthet vi i kretsen tar oss an denna uppgift. Vi vet att många av de minnesvärda årsmötena genom åren som det fortfarande talas om i organisationen är anordnade av kretsarna. Sen är det väldigt skönt att kunna ha det samarbete vi har med Mäklarsamfundet centralt via framförallt Eva och Anna. De har gjort detta fler gånger än oss i kretsstyrelsen och deras erfarenhet och input är ovärderlig, säger Henrik Nilsson.

Årets årsmöte har temat ”Mäklarvision – på framsidan mot framtiden”, hur kommer det sig?

– Namnet är valt för att ge en inblick i det vi kommer fokusera på under årsmötet: framtiden och visionen av hur mäklarbranschen och fastighetsbranschen kommer se ut i just framtiden. Och framsidan är som man säkert förstår ett litet skämt om att vi här i Göteborg gärna säger att vi är Sveriges framsida. Givetvis med glimten i ögat, säger Henrik Nilsson.

Kvällen innan årsmötet ordnar kretsen en båttur till restaurang Sjömagasinet för de som redan är på plats i Göteborg under torsdagen. Fredagen den 2 juni är fullspäckad med aktiviteter och själva årsmötet.

– Fredagen den 2 juni börjar vi direkt på morgonen med föreläsningar/workshops som givetvis går i framtidstemats tecken. Vi ser också fram emot riktigt rolig fordonsaktivitet med den bil som vi anser kopplar samman mäklare och framtid på det absolut bästa sättet: Tesla. Självklart kommer vi inte spara på krutet när det gäller detta eller de obligatoriska delarna av årsmötesdagen. Vi kommer ha debatt, mingel och ett riktigt bra årsmöte, berättar Henrik Nilsson.

Framtid är även temat för platsen där årsmötet och dess kringaktiviteter hålls och Henrik Nilsson förklarar att Lindholmen Science Park var ett självklart alternativ.

– Lindholmen Conference Park är det enskilda ställe som mest tydligt personifierar framtiden i Göteborg. Det är en del av Chalmers och ligger mitt i det högteknologiska centrum som växer fram ute på Lindholmen. Det är ingen tillfällighet att Sveriges högsta hus kommer att byggas precis bredvid Lindholmen Science Park, och det är här som det byggs absolut flest nya bostäder och kontor i Göteborg just nu. Som om inte det räckte så erbjuder de riktigt bra och flexibla lokaler precis vid strandkanten. Dessutom ligger hotellet på bekvämt avstånd (ca 10 meter). Därför var valet lätt.

Årsmötesdagen, fredagen den 2 juni, avslutas med middag och underhållning av gruppen Andra generationen och därefter nattklubb med DJ.

Vad hoppas du att besökarna tar med sig från dagarna i Göteborg? 

– Vi hoppas att besökarna tar med sig många trevliga stunder, många nya kontakter och en bild av hur framtidens mäklarbransch kommer se ut. Förhoppningsvis kommer vi under mötet gemensamt kunna hitta vägar för att påverka denna framtid för att den ska bli så bra som möjligt. Om de dessutom tar med sig en positiv bild av Göteborg är vi extra nöjda! avslutar Västsvenska kretsens ordförande Henrik Nilsson.

Caroline Berg
Redaktör