Sökformulär

Uppe bland molnen

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-05-28

För två år sedan spådde vd:n för Tele2 Thomas Ekman att nästa stora trend inom det mobila skulle vara att allt det administrativa flyttar in i telefonen.
– Under det senaste året har molntjänster exploderat, säger Susanne Åberg, chef SME-Sales på Tele2.


Dataförbrukningen har ökat markant under det senaste året från att Tele2:s kunder surfade för 1-3 GB i månaden till 7-25 GB, förklarar Susanne Åberg som är chef för SME-Sales på Tele2. Hon ser ett tydligt trendbrott i hur man använder sin telefon.

– Nu börjar kunderna förstå att mobila tjänster kan förenkla och effektivisera det dagliga arbetet. Vi kommer satsa mycket på det mobila och molntjänster, säger Susanne Åberg.

På kort tid har mäklaryrket blivit ett allt mer mobilt yrke. Att vara uppkopplad och tillgänglig när det behövs är a och o för många mäklare idag.

– I mobilen kan man göra allt det man förut gjorde via datorn. Molntjänster och lagringstjänster gör det möjligt att nå viktiga dokument när man behöver dem och våra växellösningar gör att man kan ha med sig företagets växel överallt, säger Susanne Åberg.

I och med att utvecklingen har tagit fart de senaste åren och att allt fler börjar använda sig av molntjänster tror Susanne Åberg mobilen kommer få helt nya användningsområden.

– Det är så mycket som händer inom det mobila och det kommer bli en spännande utveckling framöver. Jag tror att mäklarnas kunder kommer efterfråga mer skräddarsydd information, exempelvis en video av badrummet så de kan titta innan eller efter visningen. För de som är framåt och är med i utvecklingen så finns det mycket som man kan göra, säger Susanne Åberg.

Mäklarsamfundet har i samband med Tele2 och Frank tagit fram ett riktigt konkurrenskraftigt avtal gällande telefoni för dig som medlem i Mäklarsamfundet. För mer information om avtalet, klicka här.