Sökformulär

Tambur – portalen för smartare tillträden

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-12-08

Under våren 2017 kommer UC lansera en unik, ny tjänst som kommer underlätta administrationen vid bostadsköp. Tjänsten som har fått namnet Tambur, syftar primärt till att underlätta och effektivisera informationsflödet mellan mäklaren, säljarens och köparens bank i samband med tillträden till bostäder.

Tjänsten är helt digital och all kommunikation mellan mäklaren, säljarens och köparens bank sker i ett slutet system där telefonsamtal och e-post minimeras. Eftersom all information laddas upp och samlas på ett ställe och endast är åtkomligt för behöriga elimineras felkällor och eventuella överraskningar vid tillträdet.

Alla registrerade mäklare i Sverige har tillgång till Tambur utan kostnad till UC. Bolånebankerna är redan registrerade och blir inbjudna automatiskt via mäklaren. Vid lansering kommer tjänsten även vara tillgänglig för andra banker.

Tjänsten kommer att nås via webben men framöver även integrerad via mäklarnas olika mäklarsystem. Utvecklingsarbetet görs av MSIS, Mäklarsamfundet System i Sverige. En viktig förutsättning är att mäklarbyråernas befintliga system kan integreras med tjänsten.

Tambur är en tjänst framtagen av UC på uppdrag av bolånebankerna; Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SBAB, SEB, Skandiabanken och Swedbank.

Läs mer om Tambur på www.uc.se/tambur