Sökformulär

Svenska Mäklarhuset utmanar branschen i triathlon

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


16 februari 2017

Klarar du av 400 meter simning, följt av 2 mil cykling och 5 km löpning? Nu utmanar Svenska Mäklarhuset konkurrenter och kollegor i fastighetsmäklarbranschen i ett triathlon den 2 september i Hagaparken.
– Det här ska vara ett kul branschevent som alla kan vara med på, säger Andreas Mühlich, marknadschef på Svenska Mäklarhuset.


Svenska Mäklarhuset bjuder nu in konkurrenter och kollegor i branschen till Mäklarkampen den 2 september i Hagaparken. Mäklarkampen är ett triathlon där deltagarna tävlar i grenarna simning, cykling och löpning.

Andreas Mühlich är marknadschef på Svenska Mäklarhuset och har hållit på med triathlon i flera år. Tillsammans med kontorets personliga tränare John började han skissa på en teambuilding aktivitet för kollegorna, som till slut resulterade i Mäklarkampen.

– Först tänkte vi att det skulle vara en teambuilding aktivitet inom Svenska Mäklarhuset. Men så tänkte vi att det skulle vara kul att bjuda in hela branschen. Nu hoppas vi att folk nappar på det, säger Andreas Mühlich.

– Jag och John vet hur det är att vara deltagare, men nu blir det något nytt när man ska arrangera så vi tar hjälp av Svenska Triathlonförbundet. De är med och stöttar med kunskap och säkerhet framförallt i sim-momentet.

Tävlingen är uppdelad i 400 meter simning, 2 mil cykel och 5 km löpning. Den som tävlar kan välja mellan att köra alla grenar själv eller bilda ett lag och tävla i stafett-klassen. Mäklarkampen är en tävling både för dig som är nybörjare eller van triathlet, förklarar Andreas Mühlich och han hoppas att branschen kan se Mäklarkampen som en kul aktivitet.

– Vi är konkurrenter i jobbet men jag hoppas att man kan släppa garden och ha kul tillsammans. Det här ska vara ett kul branschevent som alla kan vara med på! Hoppas på en hel del skratt och kämparglöd.

Förutom mäklare är vänner och bekanta utanför branschen välkomna att tävla, likaså leverantörer som är med och sponsrar Mäklarkampen.

Mäklarkampen arrangeras till förmån för SOS Barnbyar, dit hälften av avgiften kommer att gå.

– Vi har haft ett samarbete med SOS Barnbyar i många år. Det känns bra att stödja deras arbete och kändes naturligt att förlänga samarbetet med dem. Nu har vi tagit ett eget lite annorlunda initiativ att samla in pengar och de är positiva till detta, säger Andreas Mühlich.

Efter tävlingen avslutas dagen med en middag med prisutdelning, men vad priset kommer vara är inte helt klart ännu, förklarar Andreas Mühlich.

– Det lutar år en resa som första pris, men hänger mycket på våra sponsorer, säger han.

Läs mer om Mäklarkampen – SMH Triathlon här

Caroline Berg
Redaktör