Sökformulär

Rekordpriser utanför tullarna


2017-01-19

De rekordhöga bostadspriserna i Stockholms innerstad börjar sprida sig utanför tullarna, skriver Di i en artikel. Nyligen såldes en lägenhet i söderort för 100 000 kr kvadratmetern.

”Det har ökat väldigt mycket och börjar nu tangera innerstadspriserna. Det blir mer och mer otydligt vad som är innerstaden”, säger Pasha Sabouri, vd på Notar, till Dagens Industri.

Fastighetsmäklaren Ramin Jahangiri på Edward & Partners förmedlar bostadsrätter i Sundbyberg och ser en tydlig trend där många väljer att flytta från innerstaden till närförorterna, vilket driver upp priserna.

”Nästan 70 procent av mina köpare är från stan. De har sålt sina lägenheter där och har en helt annan prisbild i skallen”, säger han till Di.

I Stockholmsområdet har priserna på bostadsrätter stigit mest i Söderorts närförorter och Västerorts ytterförorter med 6 procent respektive 9 procent under de senaste 12 månaderna. Detta enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Även i Nacka, öster om Stockholm, ser mäklarna stigande priser, där lägenheter i områdena närmast Stockholm säljs för över 90 000 kronor kvadratmetern.

”I flera områden är det närmare innerstadspriser, medan det lite längre ut inte alls är de prisnivåerna”, säger Caroline Hazelius på Skandiamäklarna till Di.

Hon tror på en stabil utveckling under året, utan några tvära kast vara sig upp eller ned.

”Jag är inte övertygad om att priserna kommer att öka något enormt, däremot är jag ganska övertygad om att det kommer att vara en bra marknad”, säger Caroline Hazelius.

Läs Di-artikeln ”100.000 kronor kvadratmetern i förorten” här (inlogg krävs): http://www.di.se/nyheter/100000-kronor-kvadratmetern-i-fororten/