Sökformulär

Premiär för tv-serien ”Toppmäklarna”

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-03-23

FOTO: Magnus Ragnvid

Från Vänster: Eric Eiderbrant, Denise Edlind, Tin-Tin af Burén, Niklas Berntzon, Caroline Tamm, Rakel Hatz, Sebastian Magnani. FOTO: Magnus Ragnvid

Snart har Kanal 5:s nya serie ”Toppmäklarna” premiär. I programmet får tittarna följa med bakom kulisserna på ett mäklarföretag som specialiserat sig på att sälja exklusiva boenden.

Brukar du sortera söklistan så de dyraste bostäderna till salu hamnar högst upp? Bara för att se hur dyrt eller hur lyxigt ett boende kan bli. Nu har du en chans att gotta ner dig ännu mer i Kanal 5:s nya serie ”Toppmäklarna”. Under våren får tittarna följa mäklarna på företaget Eklund Stockholm New York i deras arbete med kundbesök, fastighetsvärdering, styling och förhandlingar med Sveriges mest förmögna och kräsna kunder.

– Vi möter många roliga kunder och vi får se en typ av extrema objekt som många kanske skulle vilja se, men i normala fall inte har tillgång till. Den här typen av lägenheter kommer aldrig ut på ”Hemnet”, säger Niklas Berntzon till Aftonbladet.

Niklas Berntzon menar även att det ligger mycket slit bakom deras arbete och hoppas att det kommer fram i serien.

Josefine Uppling, kommunikationschef på Mäklarsamfundet ser fram emot att följa serien, men hoppas att de som tittar förstår att mäklaryrket kan se väldigt olika ut beroende på var i landet man är verksam och vad man säljer för typ av objekt.

– Jag blir direkt sugen på att göra en kompletterande TV-serie, kanske om mäklare som är specialiserade på lantbruksfastigheter i Höör eller kommersiella fastigheter i Luleå? De mäklarna har nog en minst lika spännande vardag, men kanske med fler stövlar i bagageluckan än skräddarsydda kavajer, säger Josefine Uppling, kommunikationschef på Mäklarsamfundet.

Programmet har premiär i april på Kanal 5.

Caroline Berg
Redaktör