Sökformulär

Översyn av skatterna på bostäder

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-05-28

Bostäder och bostadsbyggande är temat på Miljöpartiets kongress i juni och där bostadsminister Mehmet Kaplan (Mp) hoppas få stöd för sitt förslag om total översyn av skattereglerna på alla bostadsformer.

Under Miljöpartiets kongress den 12-14 juni i Örebro kommer bostadsministern Mehmet Kaplan att hålla tal och kongressen ska besluta om ett förslag på ny bostadspolitik. Torsdagen den 21 maj presenterade partiledningen vilka förslag den hoppas få stöd för från ombuden.

– Vi vill se en total översyn av skattereglerna för olika boendeformer. Hyresrätten har länge varit missgynnad skattetekniskt och därför byggs det färre sådana. Det är viktigt för att motverka segregation att bygga fler områden med blandade upplåtelseformer. Målet är en jämnare beskattning, säger Mehmet Kaplan, bostadsminister, i en artikel på dn.se.

Mehmet Kaplan vill inte ge något tydligt besked om och i så fall när skatteöversynen kan väntas bli regeringspolitik, skriver DN.

Under kongressen kommer Mehmet Kaplan även ge förslag på åtgärder som kan öka konkurrensen på byggmarknaden.

– Byggbranschen domineras av ett litet antal byggjättar. Det gör att marknaden inte fungerar som den borde, säger Mehmet Kaplan.

Han vill att statliga system och kommunala regeltolkningar ska anpassas så att små och medelstora bolag premieras i större utsträckning, skriver DN.

Länk:
”Mehmet Kaplan vill se över skatterna på bostäder”
Dagens Nyheter, Hans Rosén, 2015-05-21

Caroline Berg
Redaktör