Sökformulär

Ökat utbud av bostadsrätter till salu

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


16 november 2017

På ett år har utbudet av bostadsrätter ökat med 37 procent, visar statistik från Hemnet för oktober månad. I Stockholms län ökade utbudet mest, 41 procent fler bostadsrätter och 46 procent fler villor låg ute till försäljning på Hemnet jämfört med oktober 2016.

De senaste åren har bostadsmarknaden präglats av lågt utbud och hög efterfrågan. Bostadsbristen är stor och av landets 290 kommuner bedömer 255 att det är underskott på bostäder på marknaden. Men nu verkar trenden ha vänt.

Sedan augusti har utbudet av bostäder till salu på Hemnet ökat stadigt. Nya siffror för oktober 2017 visar att utbudet av bostadsrätter har ökat med 37 procent jämfört med samma period 2016. På villamarknaden har utbudet ökat med 12 procent på ett år.

– Antalet bostadsrätter till salu är betydligt högre jämfört med förra året. Hög byggtakt och en trögare marknad bidrar sannolikt till att utbudet ökar, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet i ett pressmeddelande.

Antalet bostadsrätter till salu har ökat med 41 procent i Stockholms län, vilket är den största ökningen sedan januari 2014. I Skåne län och Västra Götalands län har antalet bostadsrätter till salu ökat med 42 respektive 26 procent.

På villamarknaden har utbudet ökat i hela landet. I Stockholms län har utbudet av villor ökat med 46 procent. I Västra Götalands län har utbudet ökat med 13 procent och i Skåne län med 1 procent.

Läs Hemnets pressmeddelande om utbudet här.

Caroline Berg
Redaktör