Sökformulär

Nytt branschråd för privatbostadsmarknaden

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-05-13

På Kungliga Tekniska Högskolans (KTH) initiativ har Mäklarsamfundet bidragit till att ett nytt branschråd för privatbostadsmarknaden startats upp. Den 5 maj samlades de inbjudna företagen och organisationerna i branschen för ett uppstartsmöte där professor Hans Lind berättade att tanken med det nya rådet är att knyta fastighetsmäklarbranschen närmare akademin, och vice versa.

Vid sidan av det branschråd som KTH redan driver med aktörer på den kommersiella fastighetsmarknaden (Branschrådet för fastighetsvärdering) startas nu alltså privatbostadsmarknadens dito.

”Bra kontakt mellan högskolan och företag är viktig både för utbildning, forskning och branschens utveckling (…) Syftet med branschrådet är att förbättra kontakterna och utbyta information om branschens utveckling och vad som händer inom forskning och utbildning. Det ska även vara ett forum för att diskutera ämnen för examensarbeten och om det finns intresse för att göra lite mer omfattande studier rörande frågor som är särskilt intressanta för branschen”, skriver KTH i sin inbjudan till mötet.

Målsättningen är att medlemmarna i rådet ska träffas två gånger om året. Har du frågor eller önskar bli inbjuden till nästa möte är du välkommen att kontakta KTH:

Rosane Hungria Gunnelin
Tekn. Lic, Institutionen för fastigheter och byggande 
Avd. Bygg- och fastighetsekonomi
08-790 84 93
rosane.hungria@abe.kth.se

Följande företag och organisationer var kallade till Branschrådet för privatbostadsmarknadens första möte:
Mäklarsamfundet
Fastighetsmäklarförbundet FMF
Svensk Mäklarstatistik
Hemnet
Blocket
Booli
Valueguard
Värderingsdata
HittaHem
Svensk Fastighetsförmedling
Fastighetsbyrån
Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Skandiamäklarna
Mäklarringen
Bjurfors
Mäklarhuset
HusmanHagberg
ERA
LRF konsult
Erik Olsson Fastighetsförmedling
Notar
Fastighetsmäklarinspektionen
Konsumentverket
Boverket
Högskolan i Gävle
Malmö Högskola