Sökformulär

Nyrenoverat hem – lyckligt hem

<< Tillbaka till nyhetsbrevet

2016-01-14

Ett nyrenoverat hem gör att männen känner sig mer lyckliga och kvinnorna mer harmoniska, detta konstateras i en undersökning från SBAB som genomfördes i december.

58 procent av männen som deltog i SBABs undersökning uppger att ett nyrenoverat hem gör att de känner sig lyckligare. Motsvarande siffra hos kvinnorna var 55 procent. Större andel av kvinnorna, 61 procent, svarade att de känner sig mer harmoniska när hemmet är nyrenoverat. 56 procent av männen uppger samma svar.

I undersökningen ställdes även frågan om ett nyrenoverat hem speglar att man är mer framgångsrik. 36 procent av männen och 27 procent av kvinnorna svarade ja.

Vidare visar undersökningen att de flesta inte känner stress att renovera för att andra gör det.

– Bara 6 procent av männen och 8 procent av kvinnorna i vår undersökning upplever att de blir stressade av att andra renoverar. Det är mycket sunt, sen kan det ju vara så att den som inte känner stress faktiskt redan har renoverat, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

22 procent av de tillfrågade svarar att de har renoverat sitt hem under 2015 och lika stor andel uppger att de inte har renoverat under de senaste fem åren.

– 58 procent har genomfört renoveringar under de senaste fem åren, varav 22 procent under 2015, där vetskapen om att ROT-avdragen kommer att förändras sannolikt bidragit. Det ska bli intressant att se hur mycket de förändrade ROT-avdragen förändrar människors vilja att renovera, säger Claudia Wörmann.

Här kan du läsa mer om SBABs undersökning:
https://www.sbab.se/1/om_sbab/press/arkiv_publicering/pressmeddelande/12...

Caroline Berg
Redaktör