Sökformulär

Ny rapport: Fastighetsmäklarbranschen – Fakta och nyckeltal 2016

2016-05-10

Alla behöver en bostad, därför väcker bostadsfrågor intresse, engagemang och känslor hos de allra flesta. Att köpa eller sälja sin bostad är dessutom en av livets största affärer, och de allra flesta tar en fastighetsmäklare till hjälp för att försäkra sig om att affären sker på ett korrekt, tryggt och säkert vis.

Idag presenterar Mäklarsamfundet rapporten Fastighetsmäklarbranschen – Fakta och nyckeltal 2016, där den senaste statistiken för bostadsmarknaden och fastighetsmäklarbranschen samlas på ett och samma ställe. I rapporten finns allt ifrån antalet registrerade fastighetsmäklare och vad de har för inkomster i snitt till statistik över det totala bostadsbeståndet i Sverige och värdet på bostadstransaktionerna de senaste åren.

– Vi tar fram rapporten för att möta det stora intresse som finns för dessa frågor. Fastighetsmäklarrollen bygger på förtroende hos konsumenterna och utöver formella krav så krävs ett genuint intresse för mötet med människor och förmåga att visa omsorg om samtliga parter i en bostadsaffär, säger Ingrid Eiken, VD för Mäklarsamfundet.

– Med kunskap och erfarenhet säkerställer fastighetsmäklare att både säljare och köpare kan känna sig trygga på bostadsmarknaden och att ägarbyten kan ske korrekt och säkert. Bostäder till ett samlat värde av flera hundra miljarder byter årligen ägare, fastighetsmäklare har därför en viktig roll att fylla, både för enskilda individer och för samhällsekonomin i stort, säger Ingrid Eiken.

Läs rapporten här.