Sökformulär

Nu ska boendeekonomi bli jättekul

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


16 mars 2017

Erik Haag och Klas Danielsson. Bild: Pressbild SBAB

Kan man få svenska folket att tycka att boendeekonomi är jättekul? Den frågan ska tv-profilen och komikern Erik Haag hitta svaret på i SBAB:s nya storsatsning – humorshowen ”Boendeekonomi är jättekul!?”, som kommer visas i Globen i november.

Boendeekonomi är ett viktigt ämne enligt 94 procent av det svenska folket, visar en SIFO-undersökning framtagen av SBAB. Men samtidigt tycker hela 69 procent att boendeekonomi är tråkigt, jättetråkigt eller är likgiltiga. Endast 4 procent tycker att det är jättekul. Nu storsatsar SBAB på att göra boendeekonomi jättekul med en humorshow i Globen i november. Till sin hjälp har de tv-profilen och komikern Erik Haag.

– Vi vill helt enkelt göra boendeekonomi jättekul så att svenska folket börjar engagera sig i ämnet och faktiskt byter bank om de inser att de inte har bästa möjliga villkor. Jag är helt säker på att Erik fixar det, säger Klas Danielsson, vd på SBAB i ett pressmeddelande.

Globen är bokad och nu hoppas SBAB och Erik Haag på att flytta alla 13 000 platser till showen i november. Men hur showen kommer bli är ännu inte bestämt. På SBAB:s kampanjsida och i sociala medier kommer de som är intresserade kunna följa Erik Haag på sin resa mot showen, allt från casting, manusarbete till uppsättningen av föreställningen.

– Att göra boendeekonomi ”jättekul” är svårt i sig. Att sedan fylla drygt 13 000 platser i Globen med en rolig show på det här temat framstår som ganska omöjligt. Det kändes som en bra idé där och då, när jag tog mig an uppdraget, men just nu känns det som mitt livs största utmaning. Jag har ett par vänner som jag tycker är roliga så jag får nog börja ringa runt och be om hjälp‚ säger Erik Haag i en kommentar.

Se första avsnittet av Erik Haags resa mot showen."Erik Haag och SBAB gör humorshow i Globen"
SBAB pressmeddelande, 2017-03-06

SBAB:s kampanjsida ”Boendeekonomi är jättekul!?”

Caroline Berg
Redaktör

Kontakta redaktionen på nyhetsbrev@maklarsamfundet.se