Sökformulär

”Nu har vi vind i seglen”

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-04-07

Bostaden är den största investeringen som många gör i sitt liv och att få vara del i en bransch som jobbar med just det lockade Marcus Svanberg till att anta uppdraget som ny vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. I en intervju berättar han mer om sina intryck av företaget och vilka branschfrågor han brinner för.

Du tillträder snart som vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, hur känns det och vilka har varit dina intryck av företaget hittills?
– Ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot att börja. Det är en spännande bransch och ett bra företag som kunderna litar på. Nyligen fick Länsförsäkringar Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa företag i fastighetsmäklarbranschen, så nu har vi vind i seglen.

Vad var det som lockade dig med branschen?
– Bostaden är den största investeringen som många gör i sitt liv och att få vara del i en bransch som jobbar med just det kändes lockade. Branschen är helt ny för mig och det händer mycket just nu med exempelvis digitaliseringen, vilket känns spännande.

Företaget har vuxit snabbt på tio år och är nu det tredje största mäklarföretaget och har ambitionen att fortsätt att växa och ta marknadsandelar. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet realisera den ambitionen.

Finns det någon branschfråga som känns extra angelägen för dig?
– Några av de politiska förslag som finns nu kommer slå hårt mot unga och andra svaga grupper i samhället som vill in på bostadsmarknaden. Exempelvis förslaget med att kvitta sänkt ränteavdrag mot sänkt flyttskatt. Själva förslaget om sänkt flyttskatt är bra då det ger en bättre fungerande marknad, men man ska vara försiktig med att kvitta mot ränteavdraget i tron att det jämnar ut hur det slår mot familjer. En ung familj med nyköpt bostad och små marginaler har inget att vinna på sänkt flyttskatt men kan drabbas rejält av ett sänkt ränteavdrag.

Jag vill även fortsätta skapa bra förutsättningar för mäklarna i deras arbete. Att det ska finnas en bra och stabil ersättningsmodell och att de har möjlighet att utvecklas på jobbet, samt att de har tillgång till bra verktyg, det senaste inom det digitala.

Vad har du för visioner och mål för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, på lång respektive kort sikt?
– Mitt uppdrag handlar om att skapa tillväxt och att flytta fram våra positioner ytterligare. För att lyckas med det krävs en tydlig målbild, ett starkt ledarskap samt fortsatt fokus på kvalitet och trygghet för företagets kunder. Vi kommer att bygga vidare på våra styrkor, som den lokala närvaron, det starka varumärket och våra medarbetare.

Beskriv ditt drömboende!
– Mitt drömhem är ett smart hem. Med det menar jag klimatneutralt och självförsörjande på egen el från solceller. Men även smart så att ljus, värme, musik och annat kan optimeras och styras med röst eller mobil.

Läs Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings pressmeddelande om den nya vd:n här:
http://nyhetsrum.lansforsakringar.se/2016/03/23/ny-vd-till-sveriges-snab...

Caroline Berg
Redaktör
Puff profilintervju Marcus Svanberg