Sökformulär

Nätverket för fastighetsmäklarna i Mellansverige

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-05-03

I artikelserien ”Sverige runt” berättar vi om Mäklarsamfundets kretsar och deras arbete. Denna vecka är det dags för den sjätte och sista kretsen, Mellansvenska kretsen. Den omfattar Södermanlands län, Östergötlands län, Värmlands län, Västmanlands län och Örebro län och har 250 medlemmar, varav 177 registrerade fastighetsmäklare. Margaretha Humble, ordförande i kretsens styrelse, förklarar att kretsen är det lokala alternativet till Mäklarsamfundet och att de jobbar för viktiga och avgörande frågor för den enskilde mäklaren.

Vilka är Mellansvenska kretsens prioriterade frågor?
– Vi arbetar genuint och kraftfullt för att utveckla, bilda och nätverka med våra medlemmar.

Hur jobbar ni med utbildning?
– Vi arbetar kontinuerligt med att lyssna av marknaden och försöker samarbeta med och utbilda våra medlemmar! Vi kör utbildningar på ort cirka två gånger per år och anordnar dessutom en utbildningsresa som även uppskattats av våra närliggande kretsar.

Vilket är det största värdet med att engagera sig i en krets?
– Värdet att vara med i en krets ligger i att kunna vara delaktig i, för den enskilde mäklaren, viktiga och avgörande frågor. 

Hur samarbetar ni med andra kretsar?
– Vi samtalar och nätverkar hela tiden med våra kretskollegor. Det finns så mycket kunskap, erfarenhet och idéer för framtiden hos hela gänget!

Årsmötet, vad kommer hända där?
– Den 12 maj bjuder vi in våra medlemmar till en historisk dag i Vadstena med guidning av Vadstena slott, finbesök på Landsarkivet och årsmöte.

Vilka utmaningar respektive möjligheter ser du för kretsarnas arbete framöver?
– Möjligheterna? Ja, vi kämpar på och håller våra medlemmar för ögonen. Vi tittar på marknadskrafter och jobbar för att vara det lokala och jordnära alternativet till Mäklarsamfundet.

Fakta om kretsarna
Kretsarna är ideella föreningar av medlemmar i Mäklarsamfundet på lokal nivå.

Här kan du läsa mer om Mäklarsamfundets Mellansvenska krets och deras aktiviteter:
http://www.maklarsamfundet.se/mellansvenska-kretsen

Caroline Berg
Redaktör