Sökformulär

Mäklarsamfundet i Almedalen

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


21 juni 2017

Politikerveckan i Almedalen närmar sig med stormsteg och Mäklarsamfundet är självklart på plats för att föra fram fastighetsmäklarnas perspektiv i de frågor som berör branschen. Mäklarsamfundets VD Ingrid Eiken Holmgren och analys- och kommunikationschef Joakim Lusensky deltar under större delen av veckan. Tillsammans med andra aktörer anordnar vi två egna evenemang. Utöver detta medverkar främst Ingrid Eiken Holmgren i paneldebatter, seminarier och diskussioner anordnade av bland annat byggbolaget Veidekke, Svenska Dagbladet och Expressen.

I samarbete med Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling, Mäklarhuset och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling anordnas på onsdag 5/7 ett seminarium om budgivningsprocessen. Där ska vi, tillsammans med riksdagspolitiker och myndighetschefer, diskutera fördelar och nackdelar med dagens oreglerade budgivning samt hur alternativen kan se ut. Bakgrunden är att budgivningsprocessen är ett av de områden som konsumenterna har flest frågor om. Till vår hjälp har vi också Mäklarsamfundets kundombudsman Magnus Bäckström. 

Läs mer om seminariet här! 

Tillsammans med Hyresgästföreningen anordnar vi också ett seminarium om rörlighet på bostadsmarknaden, särskilt mellan hyrt och ägt boende. Vi ska försöka hitta svar på frågorna om hur många som skulle flytta mellan upplåtelseformerna om de kunde och vilka konsekvenser bristen på rörlighet får för individen, ekonomin och samhället i stort.

Läs mer här! 

Utöver detta deltar vi i ett flertal samtal och debatter om bostadspolitik, byggande och bostadsfinansiering som arrangeras under veckan.

Följ oss på Facebook och Twitter för att få löpande uppdateringar från Almedalen!