Sökformulär

Mäklarnas nya vapen

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2015-09-03

Bostadsbarometern är en ny specialanpassad statistikrapport över mäklarkontorets verksamhetsområde.
– Bostadsbarometern är ett bra vapen vid dialog för mäklare som möter allt mer pålästa och kunniga kunder, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.


Bostadsbarometern är en statistikrapport som beställs från Svensk Mäklarstatistik. I rapportens basstatistik kan du som mäklare se snittpriser och prisutveckling över ditt område, samt lista över senast sålda bostäder och kvadratmeterpris uppdelat på rum. Basstatistiken är kostnadsfri och mot en låg ersättning kan utökad statistik väljas och visar då kontorets säljtider och budpremier jämfört med hela områdets samt alla affärer i punktdiagram.

– Bostadsbarometern ger mäklarna aktuell information vilket bidrar till bättre bostadsaffärer, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

Varje månad publicerar Svensk Mäklarstatistik ny statistik om prisutvecklingen på bostadsmarknaden som baseras på 85 procent av Sveriges bostadsaffärer som genomförts via fastighetsmäklare. Till skillnad från den vanliga månadsstatistiken innehåller Bostadsbarometern detaljerad statistik över kontorets verksamhetsområde.

– Vi ville hitta något som premierar de som rapporterar till oss. Bostadsbarometern är en kunskapsbank och ett bra vapen vid dialog för mäklare som möter allt mer pålästa och kunniga kunder, säger Hans Flink.

De som redan nu rapporterar sin försäljningsdata till Svensk Mäklarstatistik kan skapa ett konto och får då Bostadsbarometerns basstatistik skickad varje månad. En av dem som precis börjat använda sig av Bostadsbarometern är Elisabeth Östlund, franchisetagare Svenska Mäklarhuset i Älvsjö.

– Rapporten är bra, överskådlig och enkel att förstå. Jag tycker statistik och information alltid är bra, både för en själv som en bekräftelse på det man tror och vid möten med kunder.

Caroline Berg