Sökformulär

Mäklarföretag visar bostäder via livestreamingtjänst

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-02-25

Att säga att man ska gå på visning känns omodernt i en tid där nya smarta tekniska lösningar dyker upp med jämna mellanrum. Är det så att man numera ska säga att man ska se på visning?

Flera mäklarföretag har under den senaste tiden börjat eller kommer att börja anordna visningar via livestreamingtjänsten Periscope. Tjänsten ägs av Twitter och lanserades i mars 2015. I slutet av förra året hade Periscope cirka 10 miljoner användare.

Två mäklarföretag som använder sig av livestreaming via Periscope är Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån. Söndagen den 21 februari hade Svensk Fastighetsförmedling för första gången tre stycken lägenhetsvisningar via Periscope. Visningarna var på bostäder i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi fick väldigt positiv respons – många bra frågor till mäklarna, som också själva tycker att detta är ett väldigt smidigt sätt att fånga in fler spekulanter och ytterligare tillfälle att visa upp bostaden, säger Johanna Gavefalk, Marknads-och kommunikationschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Hon säger även att flera mäklare har hört av sig och vill testa tjänsten.

– Vi försöker alltid hitta bästa kundnytta i de produkter och tjänster som kommer ut på marknaden. Vi har ju sedan tidigare som första mäklare i Sverige använt oss av 3D-visning. Periscope kan vara ett bra komplement då man inte har möjlighet att närvara vid själva visningstillfället, men ändå får möjlighet att fråga mäklaren om bostaden i realtid, säger Johanna Gavefalk.

Söndag den 28 februari genomför Fastighetsbyrån i samarbete med Telenor ett pilotprojekt, där de visar en lägenhet i Åre via Periscope. Fastighetsbyrån skriver på sin hemsida att syftet med projektet är att undersöka hur ny teknik kan effektivisera visningssituationen för både spekulanter och säljare.

– Vi vet att det är direkt avgörande att nå många spekulanter vid en bostadsförsäljning. Genom livestreaming kan många fler ta del av bostäder som inte ligger i närheten av deras eget permanentboende. När vi nu ser att både tekniken och användarbeteendet är så pass mogna tycker vi att tillfället är helt rätt för att testa den här typen av nya tjänster, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Läs mer om direktsända visningar på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida:
http://www.svenskfast.se/salj-med-oss/vara-tjanster/periscope-direktsand...

http://www.mynewsdesk.com/se/svensk_fastighetsformedling/pressreleases/g...

Läs mer om Fastighetsbyråns och Telenors pilotprojekt här:
http://www.fastighetsbyran.se/live/

Caroline Berg
Redaktör