Sökformulär

Mäklare i framkant

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-10-27

Vi lever i en allt mer föränderlig värld. Hur ska mäklarna jobba för att hänga med? Hur når man fram i bruset? Under branschdagen Mäklare 2.0 diskuterar vi just detta i ett panelsamtal på scenen. Läs intervjuer med paneldeltagarna nedan. 

Vad är det bästa med att vara mäklare?
– Det absolut bästa med yrket är att man får träffa så många intressanta människor och att man får vara med om något som har en så stor betydelse för människors liv. Det är ett stort ansvar!

Vad tror du är den främsta saken du gör annorlunda i ditt yrke?
– Jag har ett mycket större fokus på människor än på objekt. Om man bygger relationer och tar hand om köpare och säljare så kommer resten av sig själv.

Vad ser du mest fram emot inför Mäklare 2.0?
– Det ska bli otroligt spännande att höra hur mina kollegor och andra aktörer i branschen ser på framtiden. I väldigt många år har det räckt med att man bara lägger ut ett objekt och sen säljer det sig själv. Det tror jag kommer att förändras.


Vad tror du är den främsta saken du gör annorlunda i ditt yrke? 

– Jag tror att den främsta delen är att jag har ett väldigt personligt engagemang i det jag gör och att jag verkligen vill hjälpa mina kunder att göra sitt livs affär. Självklart är det viktigt att göra det där lilla extra och att få processen att gå så smidig och enkel som möjligt. Jag ser det inte bara som ett jobb – jag ser det som en livsstil.

Hur ser ditt drömboende ut?

– Jag och min sambo köpte hus i Täby för ett halvår sen som vi renoverar för fullt, att renovera ett hus från grunden har jag länge drömt om. Sen är det fortfarande en dröm att nån gång få bo med sjötomt. 

Jobbar du digitalt idag? 

– Absolut! Mäklarhuset har legat i framkant i digital marknadsföring från första början, vilket i kombination med hur min generation söker information gjort det naturligt för mig att marknadsföra mig via digitala medier.
 


Hur kom det sig att du blev fastighetsmäklare?
– Jag pluggade till industriell designer på Gotland men tyckte det var svårt att inte kunna mäta sin kunskap med andra när det handlade om kreativitet. Så jag sökte till mäklare i Gävle och det var precis de ämnen jag brann för, här fick man betyg svart på vitt att man var duktig på det man gjorde vilket inspirerade mig att bli ännu bättre. Jag är väldigt tävlingsinriktad kan man säga.

Vem är din inspirationskälla?
– För inte så länge sen gick jag ihop med Mattias Lantto och vi hade knappt träffats innan vi slog ihop oss. Han är extremt duktig och en inspiration. Sen är båda mina föräldrar egenföretagare och mamma inom sitt yrke drev upp den största privata aktören inom sin marknad och var med på Gasell-listan. Det inspirerar en förstås!

Hur ser ditt drömboende ut?
– Det är ett mittemellan-stort torp på 120 kvadrat; ett rött hus med vita knutar, kakelugnar, knotiga äppelträd i trädgården, gäststuga, uteplats, 100 m från vattnet, 200 m från naturreservat. Jag köpte det i fredags haha!


Hur kom det sig att du blev fastighetsmäklare?

– Det är egentligen en slump. Jag hade jobbat med försäljning inom IT sedan 1994, men 2007 när jag var höggravid gick mitt jobb i konkurs. Då spånade jag med min man och det var hans idé att jag skulle bli mäklare. Jag tyckte det var jättebra, eftersom jag dels ville jobba med konsumenter och dels var trött på långa beslutstider inom B2B.

Vad ser du mest fram emot inför Mäklare 2.0?
– Att få höra mer om digitalisering och vad det kan betyda för vår bransch, som i övrigt inte har förändrats mycket på lång tid. Och att få möta branschkollegor, förstås.

Har du någon inspirationskälla?
– Mina inspirationskällor är inom försäljning rent generellt och där finns det flera. Annars är det egentligen alla människor som gör något annorlunda och lyckas, trots att folk säger att det inte kommer att gå. Det tycker jag är inspirerande!