Sökformulär

Kundombudsmannen behöver förstärkning!

8 mars 2018

Har du bakgrund från fastighetsmäklarbranschen och dessutom juridisk utbildning? Är du känd för ditt tålamod, stora intresse för konsumentfrågor och din pedagogiska talang? Då är du nog vår nya kollega.

Mäklarsamfundets kundombudsman Magnus Bäckström har bråda dagar. Förutom att ta närmare 3 000 samtal från konsumenter varje år är kundombudsmannen ofta ute och föreläser för medlemmar och undervisar även på den populära mäklarassistentutbildningen. Nu tillsätter Mäklarsamfundet en tjänst som ska komplettera och utöka kundombudsmannafunktionens tillgänglighet och konsumentinformation, stärka den juridiska kompetensen samt bidra till Mäklarsamfundets utbildningserbjudande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Information och vägledning till konsument över telefon.

• Utveckla, planera och genomföra utbildningstillfällen och föreläsningar för medlemmar och studenter.

• Medverkan i externa kommunikationsaktiviteter, till exempel webbtv-format, poddar, nyhetsbrev m.m.

• Utveckla och underhålla informationsmaterial riktat till konsumenterna rörande juridiken kring mäklartjänsten och bostadsaffären.

Erfarenhet och kvalifikationer
Du som söker har tidigare erfarenhet från fastighetsmäklarbranschen, gärna som yrkesverksam mäklare. Du har också någon form av juridisk utbildning utöver fastighetsmäklarutbildningen. Vi tror också att du har stor vana av att föreläsa eller leda utbildningar. En förutsättning för att du ska trivas i rollen är självklart också ett stort intresse för konsumentfrågor.  

Personliga egenskaper
Du är socialt kompetent och du har förmåga att bemöta olika människor i olika situationer. Du har stort tålamod men du är också tydlig när det krävs.

Övrigt
Formellt är du en del av Mäklarsamfundet Juridik med chefsjuristen som närmaste chef.
Omfattning: Heltid
Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid
Plats: Solna
Lön: Enligt överenskommelse

Skicka din ansökan och personligt brev till rekrytering@maklarsamfundet.se. Urval kommer att ske löpande.

Kontakta gärna chefsjurist Jonas Anderberg om du har några frågor,
jonas.anderberg@maklarsamfundet.se
08-555 00 900