Sökformulär

Höststart för flexibel mäklarutbildning

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


17 augusti 2017

I slutet av augusti inleder en ny kull deltagare sina studier till fastighetsmäklare på Lexicon University. Utbildningschef Maria Bäck-Johansson har skapat en unik möjlighet för den som vill studera flexibelt och på distans med Luleå tekniska universitets (LTU) utbildning Fastighetsmäklare 120 hp som grund. En möjlighet som deltagarna är mycket förtjusta i.

I våras var den första utbildningsstarten på Lexicon University av denna uppdragsutbildning i samverkan med LTU, som står för utbildningsplan och bidrar med huvudparten av lärarna.

– Vi har fått mycket positiv respons på satsningen, berättar Maria Bäck-Johansson. Utbildningen på Luleå tekniska universitet är välrenommerad och har många sökande, men bara ett fåtal har möjlighet att gå den i Luleå. Det är därför mycket uppskattat att den har breddats så att den också kan läsas som en distansbaserad uppdragsutbildning riktad till deltagare från hela Sverige.

Lexicon University har valt att lägga huvuddelen av undervisningen online, via webinarier som spelas in.
– Det ger en större flexibilitet och fungerar minst lika bra som att träffas fysiskt, menar Maria Bäck-Johansson, i alla fall om man som vi bara har relativt små klasser. Mindre grupper ger en personlig utbildning och god möjlighet för alla deltagare att ställa frågor och göra sig hörda under både seminarier och webinarier, något vi ser stärker deltagarnas kunskaper i de ganska komplexa ämnen som ingår i studieplanen.

– Utbildningen är specialutformad och varvar akademiska teorier med mycket praktisk tillämpning samt fokus på sälj och etik för att ge verklighetsnära kunskap och en stark grund att stå på för deltagarna i sitt kommande yrke som fastighetsmäklare, fortsätter Maria Bäck-Johansson.

Deltagarna har gett toppbetyg åt det första halvårets undervisning.
– Det känns väldigt bra att kunna studera så mycket via webben. Jag hade inte kunnat gå denna utbildning om den hade varit helt klassrumsbaserad, säger Daniel Åberg på Svenska Mäklarhuset.

Hur tycker du det fungerar att lära sig via LIVE-webinarier?
– Från början var jag lite skeptisk över att studera så mycket på distans men insåg snabbt hur smidigt det är och hur mycket jag lärt mig och då ändrade jag min åsikt. Jag brukar ha svårt att fokusera i en miljö där flera är i samma rum, så jag hade inte lärt mig mer om all undervisning hade varit ren klassrumsutbildning.

Vilka råd har du till den som funderar på att börja studera till fastighetsmäklare hos Lexicon University?
– Jag hade berättat för dem om flexibiliteten som denna uppdragsutbildning ger till skillnad från att studera på en högskola eller universitet.

Lexicon