Sökformulär

Hon har koll på pengarna

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-05-04

Bakom kulisserna på Sveriges största branschorganisation för fastighetsmäklare, Mäklarsamfundet, finns cirka 20 personer som dagligen hjälper mäklarna i deras arbete. En av dem är Annete Beckman som nyligen blev ekonomiansvarig på Mäklarsamfundet. Hon berättar i en intervju om sin resa från nyutbildad mäklare till ekonomiansvarig och om den vanligaste frågan som de får till ekonomiavdelningen. 

Du har jobbat på Mäklarsamfundet i två år och blev nyligen ansvarig för ekonomiavdelningen, hur känns det och hur skiljer det sig från din tidigare roll?
– Det känns bra, roligt och spännande. De flesta arbetsuppgifter som jag gör i dag kommer jag fortsätta med. Jag kommer nu också att ta ett större ansvar för att ekonomiavdelningen utvecklas och effektiviseras och att rutiner förbättras.

Hur hamnade du i fastighetsmäklarbranschen?
– Jag har länge varit fascinerad av bostäder och tyckte att fastighetsmäklarbranschen verkade spännande, så jag utbildande mig till fastighetsmäklare år 1994-1995 via en distansutbildning. Tyvärr jobbade jag aldrig som mäklare när jag blev klar. Jag hade två små barn och det var svårt att kombinera det med fastighetsmäklaryrket, eftersom jobbet innebär sena kvällar och helger. Så jag började jobba med ekonomi på mäklarföretaget Bjurfors. Efter det var jag några år inom andra branscher och för två år sen, när jag skulle flytta ner från Gävle så fick jag jobb på Mäklarsamfundets ekonomiavdelning. Det känns jätteroligt att få jobba med ekonomi inom fastighetsmäklarbranschen igen.

Vad är det bästa med att jobba inom fastighetsmäklarbranschen?
– Jag har ett stort intresse för hus och lägenheter. Är ofta inne på Hemnet och tittar och gillar även att följa med i branschens utveckling och saker som händer exempelvis med amorteringskravet. Jobb inom ekonomi är ganska likt oavsett bransch men jag tycker det är väldigt kul att jobba i en bransch som jag tycker är rolig och intressant. Det händer mycket, både här på Mäklarsamfundet och ute på marknaden.

Vilka är det vanligaste frågorna som ni får till ekonomi?
– Vi får många frågor om medlemsfakturan. Det kan vara frågor om prissättningen, om att en mäklare har slutat eller har bytt kontor. När man blir medlem i Mäklarsamfundet är det viktigt att läsa den information man får, så man har koll på vad som gäller och vilka skyldigheter man har. Det underlättar för både oss och medlemmen.

Beskriv ditt drömboende!
– Jag skulle vilja bo i att stort hus med öppen planlösning med plats för många och att det finns en fin trädgård med sjöutsikt. Gärna i Stockholmsområdet med närhet till stan.

Caroline Berg
Redaktör
Puff profilintervju Annete Beckman