Sökformulär

"Har blivit pikad så det står härliga till”

<< Tillbaka till nyhetsbrevet


2016-06-02

Det var när Paul Boklund köpte sitt tredje hus som han kände att yrket fastighetsmäklare kunde vara något för honom. Idag har han varit fastighetsmäklare i 18 år, sitter med i Skånekretsens styrelse och är aktuell i webbtv-serien Dröm Dig Hem.

Hur kommer det sig att du blev fastighetsmäklare och vad är det bästa med mäklaryrket enligt dig?
– Anledningen till att jag blev fastighetsmäklare var att när jag köpte mitt tredje hus så kände jag att det kunde vara något för mig. Tyckte att jag hade något att tillföra i rollen som mäklare.

Bästa med yrket är mångfalden och träffa människor i olika skeenden i livet och givetvis att man kan bidra till förbättringar. Även variationen i objekten gör det intressant.

Du är aktuell i den nya webbtv-serien Dröm Dig Hem där man sett dig hålla i en visning på ett hus i Klagshamn söder om Malmö. Hur tyckte du det var att medverka i tv-serien?
– Det var en ny erfarenhet och jag tycker det var roligt. För min del var det en rolig grej och även för min säljare. Jag tipsade henne om den här möjligheten och hon blev eld och lågor, så det är hennes förtjänst att vi var med. I avsnittet så berättar hon att hon anlitade mig för att jag var snygg. Jag har blivit pikad av kollegorna om det så det står härliga till.

I avsnittet där du är med så listas egenskaper som folk tycker är viktiga hos en mäklare, vilka egenskaper anser du är viktiga?
– Den viktigaste är att kunna få energi snabbt för att motivera sig efter motgångar och kunna resa sig upp. Ge energi åt uppdragsgivaren. Det är mycket psykologi i jobbet och viktigt att kunna känna in människor. Det är även bra att ha en känsla för vad och hur man ska säga saker och vid vilket tillfälle. Som mäklare är det bra att ha en positiv inställning och viljan att göra affärer. Viljan och energin ska gärna smitta av sig till samtliga parter i affären.

Du sitter i Skånekretsens styrelse och för några veckor sedan hade ni årsmöte, varför anser du att det är viktigt att engagera sig i en krets?
– Bra möjlighet för den enskilda mäklaren att få insyn och förkovra sig i de utbildningar och nätverk vi erbjuder. Vara varandras bollplank. Delta på aktiviteter. Få en annan närhet till branschen och en annan policy än arbetsgivaren. Skånekretsen har en ambition att ge service med utbildning och att skapa nätverk.

Beskriv ditt drömboende!
– Drömboendet är ett hus i gamla delarna av Limhamn där jag redan nu tillbringar en stor del av min tid. Området där vid hamnen är väldigt idylliskt och med karaktär. Det har alltid varit och kommer alltid att vara mitt drömboende.

Caroline Berg
Redaktör
Puff profilintervju Paul Boklund